Princ Philip ostaja v bolnišnici

Britanski princ Philip, 99-letni soprog kraljice Elizabete II., zaradi okužbe ostaja v bolnišnici.
Fotografija: Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Britanski princ Philip, 99-letni soprog kraljice Elizabete II., ostaja na zdravljenju v bolnišnici. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, ga zdravijo zaradi infekcije, več pa niso pojasnili.

»Vojvoda edinburški ostaja v bolnišnici kralja Edvarda VII., kjer ga zdravijo zaradi infekcije,« so sporočili iz palače. Dodali so še, da se odziva na zdravljenje, vendar bo še nekaj dni ostal v bolnišnici, poročajo tuje tiskovne agencije.

Princa Phillipa, ki je s kraljico poročen že 73 let, so v bolnišnico sprejeli prejšnji teden. Takrat so sporočili, da gre za preventivni ukrep, ker se ni počutil dobro.

image_alt
Princ Philip: življenje v ženini senci


Njegov najmlajši sin, princ Edward je za televizijo Sky News povedal, da se njegov oče počuti precej bolje in da se že veseli vrnitve domov, saj je naveličan bolnišnice. 

Princ William pa je v ponedeljek sporočil, da je njegov dedek v redu ter da zdravstveno osebje pozorno spremlja njegovo stanje.
Viri pri palači so povedali, da zdravljenje ni povezano z novim koronavirusom. Oba s kraljico sta januarja sicer prejela prvi odmerek cepiva.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju.

Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico. Tokratna hospitalizacija je sicer znova vzbudila skrbi glede zdravja princa Philipa, ki bo junija dopolnil sto let.

Preberite še:

Komentarji: