Slepo dvoživko, ki glavo tišči v pesek, poimenovali po Donaldu Trumpu

Dvoživko Dermophis donaldtrumpi so odkrili v Panami, ime so ji nadeli zaradi Trumpovega nasprotovanja ukrepom proti podnebnim spremembam.
Fotografija: Novoodkrita dvoživka velja za občutljivo za globalne podnebne spremembe in tvega, da bo izumrla tudi zaradi potez Donalda Trumpa, po katerem so jo poimenoval. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
Novoodkrita dvoživka velja za občutljivo za globalne podnebne spremembe in tvega, da bo izumrla tudi zaradi potez Donalda Trumpa, po katerem so jo poimenoval. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Ni znano, če bo svojevrsten poklon, ki ga je deležen, cenil, a ga je dobil. Ameriški predsednik Donald Trump si bo ime delil s slepo dvoživko, ki so jo odkrili v Panami, opisujejo pa jo kot bitje, ki glavo rado potiska v pesek.

Dvoživko so v znanstveni register zapisali z oznako Dermophis donaldtrumpi, kot poroča britanski BBC, pa so ime izbrali v podjetju, v katerem so se za pravico do izbire potegovali na dražbi. Zmagali so s ponudbo 25.000 dolarjev. Za poimenovanje po Trumpu so se odločili zaradi njegovega nasprotovanja ukrepom proti globalnim podnebnim spremembam in nasprotovanj znanstvenikom, ki soglašajo, da so te spremembe posledica človeka.

Razlog? Novoodkrita dvoživka, ki večino časa preživi pod zemljo, velja za občutljivo za globalne podnebne spremembe in tvega, da bo izumrla tudi zaradi potez predsednika, po katerem so jo poimenovali, je javnosti sporočil soustanovitelj podjetja EnviroBuild Aidan Bell.

Komentarji: