Slovenija obtičala v polfinalu. Amen!

Znana je prva deseterica finalistov, med njimi ni Ane Soklič.
Fotografija: Ana Soklič je na oder stopila kot druga. FOTO: Patrick Van Emst/AFP
Odpri galerijo
Ana Soklič je na oder stopila kot druga. FOTO: Patrick Van Emst/AFP

Stavnice se niso zmotile. Po dveh zaporednih prebojih v evrovizijski finale Slovenije tokrat ne bo med 26 državami, ki se bodo v soboto predstavile še enkrat. Ani Soklič z balado Amen, ki ima za mnoge izrazito religiozno sporočilo, ni uspelo prepričati gledalcev in nacionalnih žirij v Evropi, njenem širšem zaledju in Avstraliji. 

»Zgodilo se je, kar se je. Še vedno stojim za svojo skladbo. Nameravam iti naprej v življenju. Kar se glasbe tiče, vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki preživi čas,« je za MMC po razglasitvi rezultatov dejala Ana Soklič. »Vesela sem, da ste bili z menoj, upam, da boste tudi naprej.«

Izmed šestnajsterice nastopajočih so si nocoj napredovanje zagotovile: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina. 

Odkar so bili leta 2004 uvedeni predizbori, se je Sloveniji v finale uspelo prebiti šestkrat. Kot prvi se je to leta 2007 na Finskem posrečilo Alenki Gotar, za njo pa še Maji Keuc, Tinkari Kovač, Maraayi, Lei Sirk ter nazadnje Zali Kralj in Gašperju Šantlu.

Drugi polfinale bo v rotterdamski areni Ahoy v četrtek, v njem pa bo nastopilo sedemnajst držav.

Preberite še:

Komentarji: