TV namigi: De Gaulle, V iskanju pravice in Mare iz Easttowna

Zgodba o francoskem generalu med 2. svetovno vojno, berlinska preiskovalna enota preiskuje stare primere in nadaljevanka o temačni plati podeželske skupnosti.
Fotografija: De Gaulle Foto Tv Slo
Odpri galerijo
De Gaulle Foto Tv Slo

Ponedeljek, 19. aprila

 


De Gaulle: TV SLO 2 ob 20.55


De Gaulle. Fr., 2020. Režija: Gabriel Le Bomin. Igrajo: Lambert Wilson, Isabelle Carré, Olivier Gourmet. Zgod. drama. 110 min.

Lani novembra je minilo petdeset let od smrti Charlesa de Gaulla, francoskega generala, politika in državnika, ki se je rodil 22. novembra 1890. Film prikazuje krajše obdobje, ki velja za najpomembnejše v njegovem političnem delovanju.

Maja 1940 je De Gaulle poveljeval francoskemu tankovskemu bataljonu, ki naj bi zaustavil napredovanje Nemcev, a se je bil prisiljen umakniti. De Gaulle se je pridružil vladi v Parizu in bil 6. maja povišan v generala. Tri dni zatem se je v Londonu srečal s Churchillom. Medtem so njegova žena in otroci ostali na SV Francije. 14. junija 1940 so nemške enote brez boja zasedle Pariz ...
 V iskanju pravice: Planet TV ob 20.45


Die Spezialisten - Im Namen der Opfer. Nem., 2016. 1. sezona. 1/10. Režija: Gero Weinreuter. Igrajo: Valerie Niehaus, David Rott, Katy Karrenbauer, Henriette Richter-Röhl, Tobias Licht. TV-serija. 60 min.

V iskanju pravice Foto Planet Tv
V iskanju pravice Foto Planet Tv


V nemški kriminalistični seriji posebna preiskovalna enota berlinskega kriminalističnega urada odpira in preiskuje stare primere na podlagi novih dokazov.

Najstnik Gerd Zarske je izginil v Berlin med svetovnim prvenstvom, ki se je leta 1990 odvijalo v Nemčiji. Četrt stoletja kasneje njegovo pohabljeno truplo identificira čisto nova ekipa forenzikov pod vodstvom komisarja Mirka Kieferja. Kmalu na dan pridejo še druge podrobnosti, in sicer da je bil fant gej, kar v njegovi okolici, obsedeni z nogometom in mačizmom, ni bilo dobro sprejeto ...


 

Mare iz Easttowna: HBO ob 4.00 in 21.00


Mare of Easttown. ZDA, 2021. 1/7. Režija: Craig Zobel. Igrajo: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart, Madeline Weinstein, Brooke Stacy Mills, Dani Montalvo, Eisa Davis, Patrick Murney. Miniserija. 65 min.

Mare iz Easttowna Foto HBO
Mare iz Easttowna Foto HBO


Serija spremlja Mare Sheehan, detektivko iz mesteca v Pensilvaniji. Mare preiskuje umor, medtem ko se njeno osebno življenje postopoma sesuva v prah.

Zgodba razkriva temačno plat tesno povezane podeželske skupnosti in preučuje, kako družinske tragedije iz preteklosti opredeljujejo našo sedanjost.

Komentarji: