Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Diana, Remy in Juliyat in V letu hip hopa

V dokumentarnem filmu o princesi Diani pripovedujejo ljudje, ki so jo poznali, sodobna različica Romea in Julije in dokumentarec o rap glasbi pri nas.
Diana: Ljubezenska afera Foto Pro Plus
Diana: Ljubezenska afera Foto Pro Plus
R. L., Vikend
21. 8. 2022 | 06:30
3:11

Nedelja, 21. avgusta

Diana: Ljubezenska afera: POP TV ob 17.55

Diana: A Love Affair. VB, 2017. Dok. film. 55 min.

Ko je svet spoznal 19-letno Diano Spencer, ki naj bi jo čakal angleški prestol, si ni nihče predstavljal, da bo postala kraljica ljudskih src. Po poroki s Charlesom jo je čakalo burno življenje, toda Diana je očarala in navdušila svetovne medije. Vendar za kamerami, bliščem in glamurjem je bilo Dianino življenje turbulentno in se je končalo s tragedijo.

V dokumentarnem filmu o Diani pripovedujejo ljudje, ki so jo poznali – o njenem življenju, njenih ljubeznih in odnosu z oboževalci po vsem svetu.

Remy in Juliyat: TV SLO 1 ob 15.15

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Remy & Juliyat. Niz., 2019. Režija: Tessa Schram. Igrajo: Leyla Cimen, Sonia Eijken, Cees Geel, Bas Keizer, Tess Sleijpen. Drama. 105 min.

Remy in Juliyat Foto Tv Slo
Remy in Juliyat Foto Tv Slo

Sodobna različica Romea in Julije: romanca med fantom iz politično konservativnega okolja in dekletom iz azilnega doma.

Najstnika Remy in Juliyat se zaljubita, a njuno zvezo ogroža rasizem. Najstnika prihajata iz različnih kultur. Juliyat z muslimansko družino živi v azilnem centru, Remyjev oče pa pripada skupini skrajnežev, ki odkrito izkazujejo sovraštvo do beguncev. Par poskuša premagati kulturne razlike, a vse bolj je očitno, da ne bosta mogla ostati skupaj, ne da bi zanetila velik družinski spor.

V letu hip hopa: TV SLO 1 ob 22.25

Slo., 2011. Režija: Boris Petkovič. Dok. film. 75 min.

V letu hip hopa Foto Tv Slo
V letu hip hopa Foto Tv Slo

V letu hip hopa je dokumentarno glasbeni film, ki predstavlja rap glasbo v Sloveniji, od njenih nastankov naprej.

Skozi zgodovino se razkrijejo predhodniki in prvi poskusi rapa na slovenskih tleh, sprehod po regijah pokaže, kako se je rap glasba razvijala v soodvisnosti z okoljem, v glasbenem delu pa se predstavijo vsi pomembnejši rap ustvarjalci v Sloveniji: Ico, Dalaj Eegol (Ali En), Simon Stojko Falk, Ezy-G, Ziebane, 6 Pack Čukur, Valterap, Murat & Jose, Doša, Klemen Klemen, Stekli psi, Tekochee Kru, Thug Connect, N'Toko, Pižama, Kosta, Trkaj, Zlatko ...

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine