TV namigi: Dobri vojak Švejk, Delfinova zgodba in Vidim te

Priredba legendarnega romana Jaroslava Haška, dečku druženje z delfinom pomaga prebroditi čustvene težave, nezvestoba pa bo družini pustila močan pečat.
Fotografija: Dobri vojak Švejk Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Dobri vojak Švejk Foto Tv Slo

Petek, 18. decembra
Dobri vojak Švejk: TV SLO 1 ob 23.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Dobrý voják Svejk. Češkoslovaška, 1957. Režija: Karel Steklý. Igrajo: Rudolf Hrusínský, Svatopluk Benes, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Bozena Havlícková. Kom. 110 min.


Priredba legendarnega komičnega romana Jaroslava Haška.

Praški trgovec s psi Josef Švejk se na začetku prve svetovne vojne, tik po sarajevskem atentatu na nadvojvodo in prestolonaslednika Franza Ferdinanda, v svoji najljubši pivnici po neumnosti zaplete v izdajstvo in razžalitev cesarja. Po aretaciji odide v vojsko, čeprav je dobil diagnozo, da je idiot. Ko je v uniformi, spravi ob pamet svoje nadrejene – pijanega kaplana Katza in elegantnega poročnika Lukáša.

 


Delfinova zgodba: POP TV ob 22.25


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Dolphin Tale. ZDA, 2011. Režija: Charles Martin Smith. Igrajo: Morgan Freeman, Ashley Judd, Harry Connick Jr., Kris Kristofferson. Druž. film. 130 min.


Delfinova zgodba Foto Pro Plus
Delfinova zgodba Foto Pro Plus


Sawyer je osamljen deček, ki po izginotju očeta živi z mamo Lorraine. Nekega dne na plaži pomaga lokalnemu ribiču rešiti delfina, ki se je ujel v rakove pasti ob obali, nato pa se na poškodovanega delfina, ki je ostal brez repa, zelo naveže.

Njegova mama opazi, da mu druženje z delfinom pomaga prebroditi čustvene težave, s katerimi se spopada vse od očetovega odhoda. Prijateljstvo med ranjenim delfinom in žalostnim dečkom se čedalje bolj poglablja ...


 

Vidim te: HBO ob 22.40


Vikendova ocena: 4 (od 5)

I See You. ZDA, 2019. Režija: Adam Randall. Igrajo: Helen Hunt, Jon Tenney, Judah Lewis, Owen Teague, Libe Barer. Krim/groz. 98 min.


Vidim te Foto HBO
Vidim te Foto HBO


Nezvestoba je pustila globok pečat na družini Harper. Mož in oče Greg, policijski detektiv ter glavni preiskovalec primera izginulega dečka, ki je vnovič opozoril na podoben dogodek izpred nekaj let, se trudi odpustiti svoji prešuštniški in premožni ženi Jackie. Obžalovanje in občutek krivde postopoma načenjata njeno razsodnost, medtem pa se začne v hiši Harperjevih pojavljati zlonamerna prisotnost nečesa zloveščega in njun mladi sin Connor se znajde v smrtni nevarnosti.

Nepričakovani zasuk zornega kota razkrije duha iz preteklosti in naposled se izkaže hladna in surova resnica o zlu v družini Harper.

Komentarji: