TV namigi: Draga, počakaj, Počistimo za umorom in Kot noč

Komedija ceste Toddda Phillipsa, neodvisen film, ki malo trpi zaradi sentimentalnosti, Tom Cruise in Cameron Diaz pa bosta bežala pred zasledovalci.
Fotografija: Draga, počakaj, sem na poti Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Draga, počakaj, sem na poti Foto Pro Plus

Četrtek, 18. februarja

 


Draga, počakaj, sem na poti: Kanal A ob 21.50


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Due Date. ZDA, 2010. Režija: Todd Phillips. Igrajo: Robert Downey Jr, Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, Juliette Lewis. Kom. 110 min.


Leto po tem, ko sta režise Todd Phillips in igralec Zach Galifianakis poskrbela za eno največjih uspešnic, Prekrokano noč, sta ustvarila naslednjo komedijo. Če dodamo še večinoma genialnega Roberta Downeyja Jr., se je zdelo, da bo uspeh huronski. A komedija je premalo drzna in se zadovolji z nekaj zakajenimi šalami.

Downey je Peter, ki želi iz Atlante poleteti v L.A, kjer ga čaka noseča žena Sarah. A po nesporazumih, za katere je kriv nesramni Ethan, Petru prepovejo leteti in mora sprejeti Ethanovo ponudbo, da ga v L.A. odpelje z avtom.

 


Počistimo za umorom: Kino ob 18.15


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Sunshine Cleaning. ZDA, 2008. Režija: Christine Jeffs. Igrajo: Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Mary Lynn Rajskub, Steve Zahn. Kom. 105 min.


Počistimo za umorom Foto Pro Plus
Počistimo za umorom Foto Pro Plus


Nekdanja srednješolska navijačica Rose se dandanes preživlja kot čistilka. Ko njenega čudaškega sina Oscarja vržejo iz šole, mu hoče poiskati dobro zasebno šolo. Njen poročeni ljubimec, ki se nekako ne more ločiti od žene, ji omeni, da lahko dobro zasluži s čiščenjem prizorišč umorov. Rose se novega posla loti z zanosom in vanj vplete še svojo neresno sestro Norah, ki se sicer vsakršnemu delu upira.

Mali neodvisen film, ki malo trpi zaradi sentimentalnosti, a vtis popravi odlična igra vseh akterk.

 


Kot noč in dan: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Knight And Day. ZDA, 2010. Režija: James Mangold. Igrajo: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Jordi Mollà, Viola Davis. Akc. film. 120 min.


Kot noč in dan Foto Pro Plus
Kot noč in dan Foto Pro Plus


Ko simpatična June Havens na letališču trči v čednega Roya, se ji še sanja ne, da je Roy vladni agent, ki deluje na lastno pest.

Po razburljivem letu in še razburljivejšem pristanku z letalom June naslednje jutro obiščejo vladni agenti, ki bi radi izvedeli vse o njenem skrivnostnem sopotniku z letala. Iz zagate jo reši Roy, ki jo hitro odpelje daleč stran pred nevarnostjo. Toda kaj želijo vladni agentje? In za koga dela Roy?

Komentarji: