TV namigi: EMA freš, Gasilci v Chicagu in Deveti krog

Predstavilo se bo štirinajst finalistov izbora EMA freš, deveta sezona priljubljene serije in restavrirana klasika Franceta Štiglica.
Fotografija: EMA freš Foto Tv Slo
Odpri galerijo
EMA freš Foto Tv Slo

Petek, 28. januarja

EMA freš, finalni izbor: TV SLO 1 ob 20.00

Slo., 2022. Voditelji: Eva Boto, Melani Mekicar in Arne Međedović. Prenos. 95 min.

Štirinajst finalistov izbora EMA freš se bo predstavilo še zadnjič, a le štirje se bodo uvrstili na Emo 2022, dva po mnenju občinstva in dva po izboru strokovne žirije. Štirinajsterica se bo v finalni TV-oddaji EMA freš predstavila v naslednjem vrstnem redu: Mia Vučković, De Liri, Jon Vitezič, INA, Marijan & Špela, Stela Sofia, Leya Leanne, Nika S., Katja Kos, Jaka Hliš, Anja Vodošek, Emma, LPS in LUMA.

Ob Melani Mekicar, ki se je že uveljavila kot voditeljica zabavno-glasbene oddaje V petek zvečer, se bosta prvič predstavila v voditeljski vlogi pevka Eva Boto in raper Arne.

Gasilci v Chicagu: Brio ob 20.05

Chicago Fire: Rattle Second City. ZDA, 2019. 9. sezona. 1/16. Režija: Reza Tabrizi. Igrajo: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Kara Killmer, David Eigenberg, Joe Minoso, Christian Stolte, Miranda Rae Mayo. Akc. nan. 55 min.

Gasilci v Chicagu Foto Pro Plus
Gasilci v Chicagu Foto Pro Plus

V 9. sezoni serije se morajo junaki, ki dan za dnem tvegajo svoje življenje v ognjenih zubljih ali v drugih naravnih nesrečah, soočiti s pandemijo koronavirusa, saj je prizadela tudi njihovo domače mesto.

Po odhodu Fosterjeve Brettova dobi novo partnerko Gianno Mackey. Reševalki se že na prvi skupni intervenciji znajdeta v smrtni nevarnosti. Načelnik Boden začne spodbujati Kiddovo, naj se prijavi na preizkus za poveljnico.

Deveti krog: TV SLO 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Deveti krug. Jug., 1960. Režija: France Štiglic. Igrajo: Dušica Žegarac, Boris Dvornik, Branko Tatić, Ervina Dragman, Dragan Milivojević. Drama. 100 min.

Deveti krog Foto Tv Slo
Deveti krog Foto Tv Slo

Restavrirana Štigličeva klasika o ljubezni med pogromom je bila nominirana za oskarja, Ivan Marinček je za fotografijo prejel zlato areno v Pulju.

Čas druge svetovne vojne in pregona Židov v Zagrebu. Stari Vojnović reši dekle Ruth pred taboriščem s poroko s sinom Ivom. Čeprav je poroka zasilna, se med mladima razvije ljubezen. Ko ustaši vendarle odpeljejo Ruth, jo poskuša Ivo rešiti, vendar oba končata v taborišču, v devetem krogu, iz katerega ni izhoda.

Komentarji: