TV namigi: Kdo laže?, Marsovec in Cesta

Druga sezona britanske kriminalistične nadaljevanke, zgodba o astronavtu, ki sam ostane na Marsu, in mojstrovina italijanskega maestra Federica Fellinija.
Fotografija: Kdo laže? Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Kdo laže? Foto Tv Slo

Petek, 23, aprilaKdo laže?: TV SLO 2 ob 20.00


Liar. VB. 2. sezona. 1/6. Režija: James Strong. Igrajo: Joanne Froggatt, Ioan Gruffudd, Katherine Kelly, Danny Webb. TV-serija. 55 min.

V prvi sezoni je Laura spoznala prijetnega zdravnika Andrewa, s katerim je šla na večerjo, a njegovi nameni so bili izprijeni in izkazalo se je, da ni bila njegova edina žrtev.

Druga sezona se začne tri tedne po tem, ko je bila izdana tiralica. Andrew je izginil, bremeni ga spolni napad na devetnajst žensk. Ko najdejo njegovo truplo, je policija pred težko nalogo. Ugotoviti mora, kaj se je dogajalo v zadnjih tednih njegovega življenja in kdo ga je umoril. Primer prevzame odločna detektivka Karen Renton z oddelka za umore, ki sumi Lauro, a ta vztrajno zanika vpletenost v zdravnikovo smrt.
 Marsovec: Planet TV ob 22.40


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Martian. ZDA, 2015. Režija: Ridley Scott. Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña. ZF film. 160 min.
Astronavt Mark Watney (Damon) ostane sam na Marsu, potem ko kolegi iz posadke napačno domnevajo, da je umrl v nevihti, in planet zapustijo brez njega. Mark se tako znajde v zelo slabih razmerah, a je odločen, da se ne bo vdal: poiskal bo način, kako ne umreti od lakote in kako sporočiti na Zemljo, da je še živ.

Nenavadno optimističen in humoren film za Ridleyja Scotta je morda manj ambiciozen kot Nolanovo Medzvezdje, a je tako piflarsko simpatičen in dobro odigran, da gledalca prikuje pred zaslon kljub svoji dolžini.


 

Cesta: TV SLO 1 ob 23.10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

La strada. Ita., 1954. Režija: Federico Fellini. Igrajo: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart, Aldo Silvani, Marcella Rovere. Drama. 110 min.


Cesta Foto Tv Slo
Cesta Foto Tv Slo


Ganljiva mojstrovina italijanskega maestra Federica Fellinija.

Zgodba govori o dekletu, ki jo mati proda potujočemu zabavljaču. Gelsomina na poti z Zampanòm, robustnežem, ki služi denar z razkazovanjem moči, prestane veliko hudega, a se kljub njegovemu nasilnemu vedenju na nenavaden način naveže nanj. Dekle spoznava, da je na svetu več krutosti kot solidarnosti, vendar sama ostane dobrosrčna. Zampanò Gelsomino zapusti, a se pozneje pokesa za svoje napake.

Komentarji: