TV namigi: Končno skupaj, Prijateljica in V osrčju nevihte

Satirična zgodba o zaljubljenem paru, nadaljevanka, ki se odvija na ulicah Neaplja v petdesetih letih, in dokumentarec o aktivistični skupini QAnon.
Fotografija: Končno skupaj Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Končno skupaj Foto Planet Tv

Četrtek, 22. julija

 

Končno skupaj: Planet TV ob 19.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

They Came Together. ZDA, 2014. Režija: David Wain. Igrajo: Paul Rudd, Amy Poehler, Bill Hader, Ellie Kemper, Cobie Smulders. Rom. kom. 95 min.


V New Yorku Joel in Molly večerjata s prijateljema. Povesta jima, kako sta se spoznala. Molly je imela majhno trgovino s sladkarijami, Joel pa je delal v velikem podjetju, ki je potem kupilo Mollyjino trgovino. Kmalu postane jasno, da je njuna zveza kot iz osladne romantične komedije.

Satirična zgodba, polna komičnih klišejev, norih likov, vzponov in padcev, ponuja obilo presenečenj med odkrivanjem bolj ali manj uhojene poti, ki bi lahko vodila do sreče zaljubljenega para. Odlična kemija med protagonistoma je eden glavnih adutov filma, pravijo kritiki.

 


Genialna prijateljica: TV SLO 2 ob 22.30


L'amica geniale. Kopr., 2018. 1. sezona. 1/8. Režija: Saverio Costanzo. Igrajo: Elisa del Genio, Ludovica Nasti, Annarita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa. TV-serija. 65 min.

Genialna prijateljica Foto Tv Slo
Genialna prijateljica Foto Tv Slo


»Lila se je pojavila v mojem življenju v prvem razredu osnovne šole, name je takoj naredila vtis s svojo predrznostjo. V razredu smo si vse veliko upale, a le, kadar nismo bile na očeh učiteljice Olivierove. Lila pa je bila predrzna zmeraj,« v priznani knjigi, ki je sedaj pod taktirko mreže HBO postala serija, Elena opiše enega od svojih prvih spominov na Lilo.

Danes je Elena Greco odrasla ženska, njena prijateljica Lila Cerullo je izginila brez sledu, ona pa začne pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti, ki bo gledalce odpeljala na ulice Neaplja v petdesetih letih.

 


V osrčju nevihte: HBO ob 21.55


Q: Into The Storm: Calm Before The Storm. ZDA, 2021. 1/6. Režija: Cullen Hoback. Dok. serija. 60 min.

V osrčju nevihte Foto HBO
V osrčju nevihte Foto HBO


Serija prinaša zamotano potovanje in razkrinkavanje veleuma, ki stoji za aktivistično skupino QAnon. Med triletno globalno raziskavo serija beleži razvoj anonimnega lika, znanega kot Q, s še nikoli videnim dostopom do ključnih akterjev tega gibanja.

Razkriva, kako Q uporablja teorije zarote in informacijsko vojno za sprožanje spletnih senzacij, političnih debat in manipulacije z mnenjem ljudi. Serija preučuje tudi vpliv gibanja na ameriško kulturo in se sprašuje o posledicah necenzurirane »svobode govora«

Komentarji: