TV namigi: Luna, Daphne in Terminator: Genisys

Dva filma o dekletih, ki jima nasilni dogodek spremeni življenje, Arnold Schwarzenegger v vlogi Terminatorja pa drži obljubo iz izvirnega filma "vrnil se bom".
Fotografija: Luna Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Luna Foto Tv Slo

Sreda, 12. avgustaLuna: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Fr., 2017. Režija: Elsa Diringer. Igrajo: Laëtitia Clément, Rod Paradot, Lyna Khoudri, Julien Bodet, Frédéric Pierrot. Drama. 115 min.


Luna je prava lepotička, živahna in zabavna, življenje zajema z veliko žlico. Zaljubljena je v Rubena, krajevnega frajerja, ki je tudi vodja njihove najstniške tolpe. Luna bi naredila vse za Rubena in ga nikakor noče izgubiti. Nekega večera si klapa priredi pivsko zabavo in napade neznanca, svojega vrstnika, nad katerim se grobo izživlja. Nekaj tednov pozneje se napadeni mladenič znajde ob Luni na skupnem delovnem mestu med paradižniki …

Prepričljiv prvenec francoske režiserke o mladem dekletu, ki se skuša osvoboditi izpod jarma preteklih napak.Daphne: TV SLO 2 ob 21.35
 

Vikendova ocena: 4 (od 5)


VB., 2017. Režija: Peter Mackie Burns. Igrajo: Emily Beecham, Geraldine James, Tom Vaughan-Lawlor, Osy Ikhile. Drama. 100 min.

Daphne Foto Tv Slo
Daphne Foto Tv Slo


Daphne je 31-letna Londončanka. Čez dan je zaposlena v restavraciji, noči preživlja v klubih, kjer se srečuje s prijatelji, ljubimci in znanci. A ves čas ima občutek, da ni srečna, da je premlada, da bi se ustalila in prestara za brezciljno divjanje naokrog. Potem pa je Daphne neke noči priča nasilnemu zločinu in naenkrat se je prisiljena soočiti s samo seboj ...

Predstavljajte si romantično komedijo, ki bi jo spisal Slavoj Žižek, je napisal eden od kritikov in pojasnil, da gre za žalosten, smešen, nevrotičen in brutalno iskren pogled na ljubezen v sodobnem času.

 


Terminator: Genisys: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Terminator Genisys. ZDA, 2015. Režija: Alan Taylor. Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons. ZF film. 130 min.
Apokaliptičen svet bližnje prihodnosti še vedno pesti vse bolj brezupna vojna med človeštvom in ubijalskimi stroji. Da bi preprečili sodni dan in dokončno uničili nadvlado Skyneta, ki neusmiljeno iztreblja človeško raso, vodja odpora John Connor sprejme drzno odločitev.

Poveljnika Kyla Reesa pošlje nazaj v preteklost, v leto 1984 – da bi ustavil Terminatorja, zaščitil njegovo mlado mater Sarah Connor in obvaroval prihodnost celotnega človeštva.

Komentarji: