TV namigi: Makondo, Mešani in Ugrabitev

Avstrijska drama prikaže probleme beguncev, nova serija na programu Fox pa se na humoren način loti odraščanja v rasno mešani družini.
Fotografija:  Makondo Foto TVS
Odpri galerijo
 Makondo Foto TVS

Torek, 23. junija

 

Makondo: TV SLO 2 ob 21.25

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Macondo. Avstrij., 2014. Režija: Sudabeh Mortezai. Igrajo: Ramasan Minkailov, Aslan Elbiev, Kheda Gazieva, Rosa Minkailova, Iman Nasu- hanowa. Drama. 105 min.

Ramasan, ki živi v grobi soseski v industrijskem predmestju Dunaja, ima za enajstletnika veliko odgovornosti. Njegova mama še preboleva moževo smrt in se še navaja na novo okolje po begu iz Čečenije, zato ji Ramasan, ki že obvlada nemško, pogosto prevaja zadeve o šoli in socialni pomoči. Njegovo življenje se obrne na glavo, ko se v naselje priseli očetov vojni tovariš Isa.

Večplastna zgodba nazorno prikaže probleme beguncev – od življenja v azilnem domu prek okorele birokracije, težavne integracije v okolje in novačenja etničnih kriminalnih združb.


Mešani: Fox ob 22.00Mixed-ish. ZDA, 2019. 1. sezona. 1/23. Režija: Michael Alan Spiller. Igrajo: Tika Sump- ter, Mark-Paul Gosselaar, Christina Anthony, Arica Himmel, Ethan Wil- liam Childress. Hum. nad. 25 min.

V seriji se Rainbow Johnson spominja odraščanja v rasno mešani družini v 80. letih prejšnjega stoletja in vsakodnevnih izzivov, s katerimi so se morali soočati. Pri tem so se lahko ali prilagodili ali pa ostali zvesti sami sebi. Bowini strši Paul in Alicia se odločijo preseliti iz hipijevske komune v predmestje zaradi boljšega zaslužka. Starši se soočajo z izzivi novega življenja, otroci pa se soočajo s težavami v šoli, kjer jih ne dojemajo ne kot bele ne kot črne. Izkušnje družine poudarjajo izzive pri iskanju lastne identitete, medtem ko preostali svet ne ve, kam naj jih umesti.


Ugrabitev: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ugrabitev Foto Pro Plus
Ugrabitev Foto Pro Plus


Rendition. ZDA, 2007. Režija: Gavin Hood. Igrajo: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep, Alan Arkin, Peter Sarsgaard. Triler. 135 min.

V Egiptu rojeni Američan Anwar El-Ibrahimi med potjo iz Južne Afrike v ZDA skrivnostno izgine. Njegova noseča žena Isabella se poda na zahtevno iskanje. Analitik Cie Douglas Freeman medtem prispe na skrivni kraj, kjer oblasti zadržujejo El-Ibrahimija, ki ga obtožijo terorizma. Režiser, ki je nase opozoril s filmom Tsotsi, se tokrat zazre v ameriško politiko ugrabitev in mučenja osumljencev za terorizem. A čeprav je nastavek prepričljiv, je razplet prev

Komentarji: