Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Marilyn, Klub golih pesti in Izbrisana

Portret Marilyn Monroe, vrhunska kombinacija adrenalina in inteligence Davida Fincherja in zgodba o mamici, ki ugotovi, da je ni v računalniških sistemih.
Marilyn Foto Tv Slo
Marilyn Foto Tv Slo
R. L., Vikend
30. 8. 2022 | 06:30
3:13

Torek, 30. avgusta

Marilyn: TV SLO 1 ob 20.55

Becoming Marilyn. Fr., 2022. Režija: Michèle Dominici. Dok. film. 60 min.

Ob šestdeseti obletnici njene smrti so posneli poseben portret nepozabne Marilyn Monroe – igralke, pop ikone, seks simbola in ljubljenke tako hollywoodskih studiev kot občinstva.

Skozi prizmo sodobnega gibanja #jaztudi film osvetli tudi pokroviteljski in nasilni odnos do žensk v 50. letih prejšnjega stoletja, v t. i. zlatih letih Hollywooda. Zdi se, da o Marilyn Monroe vemo vse, vse je bilo povedano in prikazano o tej razvpiti zvezdnici. A o njej so vedno govorili moški, njeno kariero in življenje so vedno predstavili skozi svoj vidik, zdaj pa se je te naloge lotila ženska ...

Klub golih pesti: Kanal A ob 21.40

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Fight Club. ZDA, 1999. Režija: David Fincher. Igrajo: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier. Triler. 160 min.

Klub golih pesti Foto Pro Plus
Klub golih pesti Foto Pro Plus

Edward Norton igra osamljenega nespečneža, ki rutinsko opravlja delo v svoji nezanimivi službi. Da bi zapolnil praznino v svojem življenju, se celo udeležuje skupin za samopomoč, kjer se naslaja ob resničnih čustvih drugih članov. A nekega dne to zamenja za družbo karizmatičnega Tylerja Durdena in njun skupni klub golih pesti, ki je poln šokantnih trenutkov.

Klub golih pesti je vrhunska kombinacija adrenalina in inteligence.

Izbrisana: TV SLO 2 ob 21.55

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Slo., 2018. Režija: Miha Mazzini. Igrajo: Judita Franković, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrović, Doroteja Nadrah, Silva Čušin. Drama. 85 min.

Izbrisana Foto Tv Slo
Izbrisana Foto Tv Slo

Zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da torej uradno ne obstaja, s tem pa uradno ne obstaja niti njen novorojenček.

Film je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se lahko zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka …

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine