TV namigi: Največji šovmen, Grantchester in Bridget Jones

Muzikal o zabavljaču in poslovnežu P. T. Barnumu, začenja se peta sezona kriminalistične serije, Bridget Jones pa tokrat nepričakovano zanosi.
Fotografija: Največji šovmen Foto Planet TV
Odpri galerijo
Največji šovmen Foto Planet TV

Četrtek, 19. novembraNajvečji šovmen: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Greatest Showman. ZDA, 2017. Režija: Michael Gracey. Igrajo: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson. Muzikal 120 min.
Film pripoveduje zgodbo najbolj znanega šovmena 19. stoletja – vizionarja, politika, zabavljača in poslovneža P. T. Barnuma. Ta je ustanovil cirkus, poimenovan Barnum in Bailey Circus, in zaslovel s predstavo, ki je kmalu obveljala za največji spektakel na svetu, po njeni zaslugi pa so ga številni oklicali za očeta šovbiznisa.

Muzikal, ki potrati odlično zasedbo s podpovprečnimi pesmimi in dolgočasno koreografijo, nato pa s šibkim izgovorom za zgodbo in nenavdihnjeno montažo ne vzpostavi prepričljive iluzije za pevske in plesne točke, smo ob kino premieri zapisali v Vikendu.


 

Grantchester: Fox Crime ob 22.00


VB, 2020. 5. sezona. 1/6. Režija: Tim Fywell. Igrajo: James Norton, Robson Green, Morven Christie, Tessa Peake-Jones, Al Weaver. TV-serija. 60 min.

Grantchester Foto Fox
Grantchester Foto Fox


Vikarju Grantchesterja se življenje v prelepi vasici na obrobju Cambridgea zdi bolj ali manj spokojno. Vsaj nekoč je bilo tako. Dokler ni naletel na umor. Grantchester je elegantna kriminalna serija, globoko zakoreninjena v zelo prepričljivem britanskem svetu iz 50. let 20. stoletja.

Peta sezona se začne v času spomladanskih plesov, a žal je bilo ponekod več razgrajanja kot plesanja. Na prestižnem dekliškem kolidžu so našli mrtvo študentko, zato se morata Will in Geordie vtihotapiti na kampus, da bi našla morilca.


 

Dojenček Bridget Jones: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Bridget Jones's Baby. ZDA, 2016. Režija: Sharon Maguire. Igrajo: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent,Patrick Dempsey Colin Firth. Rom. kom. 140 min.
Bridget še vedno sanja o večni ljubezni. A zaključek zveze s Markom Darcyjem jo je postavil na realna tla, zato se ob praznovanju 40. rojstnega dne odloči posvetiti karieri TV producentke. Počasi začne uživati v samskem življenju, dokler ji poti ne prekriža sijajni Američan Jack.

Toda nepričakovana nosečnost znova ogrozi Bridgetine načrte, saj poleg povsem novega izziva ni povsem prepričana niti o tem, kdo je otrokov oče.

Komentarji: