TV namigi: Prevzetnost, Poljub in Popolno orožje

Film, prirejen po romanu Jane Austin, film o učiteljici, ki je bila v preteklosti poklicna morilka, v dokumentarcu pa o spletnih vdorih, ki vplivajo na volitve.
Fotografija: Prevzetnost in pristranost Foto Planet TV
Odpri galerijo
Prevzetnost in pristranost Foto Planet TV

Četrtek, 29. oktobra

 


Prevzetnost in pristranost: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pride & Prejudice. Koprod., 2005. Režija: Joe Wright. Igrajo: Keira Knightley, Talulah Riley, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan. Drama. 135 min.


Priredba romana Jane Austen o obdobju, ko je bil cilj vsake ženske najti si premožnega moža

Elizabeth je ena od petih sester Bennet, katerih edino razvedrilo je prihod potencialnih snubcev na podeželje. Eden takih je tudi premožni Bingley, ki se zaljubi v Elizabethino sestro Jane, toda njuno razmerje zaradi obojestranske sramežljivosti nikakor ne vzcveti. Bingleyja spremlja prijatelj Darcy, ki pa se vede zelo vzvišeno in zadržano, kar Elizabeth ni niti najmanj všeč. Dodatne obtožbe o Darcyjevi nepoštenosti Elizabeth prepričajo, da zavrne Darcyjevo snubitev.

 


Poljub za lahko noč: Kanal A ob 21.50


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Long Kiss Goodnight. ZDA, 1996. Režija: Renny Harlin. Igrajo: Geena Davis, Samuel L. Jackson, Yvonne Zima, Craig Bierko, Tom Amandes. Akc. film. 140 min.


Poljub za lahko noč Foto Pro Plus
Poljub za lahko noč Foto Pro Plus


Učiteljica Samantha Caine živi idilično življenje z možem in hčerko. O svoji preteklosti zaradi izgube spomina ne ve nič. Zasebni detektiv Mitch Hennesey najde povezavo z njenim prejšnjim življenjem.

Samantha je v resnici Charly Baltimore, posebna tajna agentka, ki jo je ameriška vlada izurila za ubijanje in opravljanje umazanih poslov. Z Mitchevo pomočjo Samantha po koščkih spoznava svojo nevarno preteklost, pri tem pa ji nekdo vztrajno streže po življenju. Eksplozije, hiter tempo, smešni dialogi in odlična Jacksonova igra so vrline filma.

 


Popolno orožje: HBO ob 21.40


The Perfect Weapon. ZDA, 2020. 1/2. Režija: John Maggio. Dok. miniser. 90 min.

 Popolno orožje Foto HBO
 Popolno orožje Foto HBO


Dokumentarec je zasnovan po knjižni uspešnici The Perfect Weapon: War, Sabotage, and Fear in the Cyber Age ameriškega avtorja Davida E. Sangerja, novinarja časnika New York Times za teme državne varnosti.

Medtem ko se med prebivalstvom že spet pojavlja strah, kako bodo morebitni spletni vdori vplivali na predsedniške volitve v ZDA leta 2020, serija prinaša intervjuje z visokimi častniki vojske in obveščevalnih služb ter reportaže iz prvih vrst kibernetskih spopadov.

Komentarji: