TV namigi: Rokomet, Plavolaskine ljubezni in Max Steel

Slovenska rokometna reprezentanca se bo v skupini borila za četrtfinale, kultni film Miloša
Formana in neposrečen poskus filma o superjunaku.
Fotografija: Slovenska rokometna reprezentanca Foto Jozo Cabraja / Kolektiff
Odpri galerijo
Slovenska rokometna reprezentanca Foto Jozo Cabraja / Kolektiff

Petek, 22. januarja

 


Rokomet (M): Slovenija – Švedska: TV SLO 2 in Arena 1 ob 20.00


Svetovno prvenstvo. Prenos iz Kaira.

Slovenska rokometna reprezentanca se je iz Aleksandrije preselila v Kairo, kjer bo v nadaljevanju svetovnega prvenstva odigrala še vsaj tri tekme. Slovenija je s seboj iz skupine H prinesla 2 točki, kar realno omogoča boj za uvrstitev v četrtfinale.

V skupini 4 Slovenijo čakajo Severna Makedonija, Švedska in Egipt, v četrtfinale se bosta uvrstili prvouvrščeni reprezentanci.

 


Plavolaskine ljubezni: TV SLO 1 ob 22.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Lasky Jedne Plavovlasky. Češ., 1965. Režija: Miloš Forman. Igrajo: Hana Brejchová, Vladimír Pucholt, Vladimír Mensík. Kom. 80 min.


Plavolaskine ljubezni Foto Tv Slo
Plavolaskine ljubezni Foto Tv Slo


Grenko-komičen vrhunec češkega novega vala govori o klavrnem ljubezenskem življenju mlade delavke Andule.

Delavke v tovarni čevljev v majhnem kraju, kjer na vsakega moškega pride kar šestnajst žensk, pogosto sanjarijo o romancah. Vodja kolektiva priredi ples, da bi mlada dekleta našla moško družbo. Mlada svetlolaska Andula, ki ima fanta, čeprav je ta izginil neznano kam, se med plesom s prijateljicama otepa družbe treh vsiljivih vojakov ...


 

Max Steel: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 2 (od 5)

ZDA, 2016. Režija: Stewart Hendler. Igrajo: Ben Winchell, Josh Brener, Maria Bello, Andy Garcia, Ana Villafañe. Akc. film. 100 min.
Šestnajstletni Max McGrath se je z mamo pravkar preselil v nov kraj, kjer se skuša vključiti v okolje. Nekega dne ugotovi, da je njegovo telo zmožno proizvajati najmočnejšo energijo v vesolju. Ne da bi vedel, ga je ves ta čas opazovalo nenavadno zunajzemeljsko bitje po imenu Steel s posebnim smislom za humor. Ko se združita, skupaj tvorita superjunaka Maxa Steela z izjemnimi močmi. Nova zaveznika se kmalu znajdeta pod udarom zlobnih sil, ki se hočejo polastiti Maxovih moči ...

Film, posnet po akcijskih figuricah, velja za enega slabših poskusov v superjunaškem žanru.

Komentarji: