TV namiga: Še ena priložnost in Pod drevesom grenivke

Policist ugrabi dojenčka, ki ga starša zanemarjata, in intimen vpogled v življenje nekdanjega bejzbolskega zvezdnika.
Fotografija: Še ena priložnost Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Še ena priložnost Foto Planet Tv

Četrtek, 21. januarjaŠe ena priložnost: Planet TV 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 3 (od 5)

En chance til. Dan., 2014. Režija: Susanne Bier. Igrajo: Nikolaj Coster-Waldau, Roland Møller, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Thomas Bo Larsen. Triler. 105 min.


Policijska partnerja Andreas in Simon se soočata z različnimi življenjskimi težavami: Andreasovo družinsko idilo prekine tragična smrt sina, Simon pa se je ločil in svojo žalost utaplja v alkoholu.

Ko med hišno preiskavo mladega, od mamil odvisnega para, naletita na zanemarjenega dojenčka, mu želita poiskati boljši dom, toda socialna služba je brez moči. Andreas vzame pravico v svoje roke in dojenčka ugrabi ter odnese svoji ženi, kar Simona postavi pred nemogočo izbiro med zvestobo do prijatelja in bojem za pravico.

 


Pod drevesom grenivke: Zgodba o C. C. Sabathiu: HBO ob 21.35


Under The Grapefruit Tree: The CC Sabathia Story. ZDA, 2020. Dok.. film. 70 min.

Pod drevesom grenivke: Zgodba o C. C. Sabathiu Foto HBO
Pod drevesom grenivke: Zgodba o C. C. Sabathiu Foto HBO


Intimen vpogled v življenje in kariero nekdanjega bejzbolskega zvezdnika slovite ekipe New York Yankees. Carsten Charles »C. C.« Sabathia mlajši se med posnetki zadnje sezone, ki jo je odigral s tem moštvom, spominja svoje dediščine enega najboljših metalcev v tej igri, kot tudi izzivov, ki so ga oblikovali.

Njegova zgodba se je začela v Valleju v Kaliforniji, kjer je vadil metanje sadežev grenivk z dreves na vrtu svoje babice.

Komentarji: