TV namigi: V očetovem gozdu, V treh stenah in Samo milost

Zgodba o ljubečem očetu, ki trpi za duševno boleznijo, dokumentarna serija o antologijskih stenah naših gora in resnična zgodba odvetnika Bryana Stevensona.
Fotografija: V očetovem gozdu Foto Tv Slo
Odpri galerijo
V očetovem gozdu Foto Tv Slo

Sreda, 28. aprila

 


V očetovem gozdu: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

La forêt de mon père. Fr., 2019. Režija: Véro Cratzborn. Igrajo: Léonie Souchaud, Ludivine Sagnier, Alban Lenoi. Drama. 110 min.


Ginina družina živi v mestu tik ob gozdu. Oče Jimmy petnajstletno Gino in njenega mlajšega brata in sestro večkrat pelje v gozd. Tam jih uči sobivanja z naravo; včasih je to sredi noči in včasih celo pozabi nanje. Čeprav je oče čudak in posebnež, ga ima Gina zelo rada, prav tako preostala otroka.

Toda Jimmy se na avanture z otroki podaja vse pogosteje in večkrat se zgodi, da je njihova mama in Jimmyjeva žena Carole na smrt prestrašena, ker ne ve, kaj se v resnici dogaja. Kmalu se izkaže, da Jimmy trpi za duševno boleznijo in mora na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico.
 V treh stenah: Steber: TV SLO 2 ob 17.25


Slo., 2021. 1/3. Dok. serija. 30 min.

V treh stenah Foto Tv Slo
V treh stenah Foto Tv Slo


Dokumentarna serija V treh stenah je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo.

V prvem delu se v Julijskih Alpah spoznamo z najbolj veličastno kuliso naših gora – več kot kilometer visoko Severno triglavsko steno. Z alpinistoma Matijo Volontarjem, Žigo Oražmom in gorskim vodnikom Tomažem Jakofčičem opravimo zahteven plezalni vzpon po Čopovem stebru.

Vzpon nad prepadi dopolnjujejo intimni pogledi vseh treh protagonistov, gorske vodnice Tine Di Batista in zgodovinarja Dr. Petra Mikše.

 


Samo milost: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Just Mercy. ZDA, 2019. Režija: Destin Daniel Cretton. Igrajo: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson, Charlie Pye Jr., Michael Harding. Krim. 135 min.


Samo milost Foto HBO
Samo milost Foto HBO


Navdihujoča resnična zgodba spremlja mladega odvetnika Bryana Stevensona, potem ko je diplomiral na Harvardu, je odšel v Alabamo in se posvetil obrambi po krivem obtoženih s pomočjo lokalne odvetnice Eve Ansley.

Eden njegovih prvih in najbolj kontroverznih sodnih primerov je Walter McMillian, ki so ga leta 1987 obsodili na smrt zaradi umora 18-letnega dekleta.

Komentarji: