TV namigi: Vsi vedo, Džungla in Moja noč pri Maud

Temperamentna družinska drama iranskega oskarjevca Asgharja Fahradija, četverica se poda na avanturo v Bolivijske gozdove in romantična klasika Érica Rohmerja.
Fotografija: Vsi vedo Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Vsi vedo Foto Tv Slo

Petek, 16. aprilaVsi vedo: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Todos lo saben. Špa., 2018. Režija: Asghar Farhadi. Igrajo: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernándeze. Drama. 130 min.


Temperamentna družinska drama iranskega oskarjevca Fahradija, v kateri blestita zakonca Cruz Bardem.

Laura po 14 letih iz Buenos Airesa, kjer si je z možem Alejandrom ustvarila družino, odpotuje v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Snidenje je nadvse prisrčno, znova pa se sreča s staro ljubeznijo Pacom. Ko nenadoma ugrabijo Laurino najstniško hčerko Irene in ji prepovejo, da bi poklicala policijo, se njena družina s tem strinja. Pri reševanju Irene iz rok ugrabiteljev prosijo za pomoč upokojenega policista. Razkrivanje družinskih skrivnosti postane neizbežno.


 

Džungla: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Jungle. Koprod., 2017. Režija: Greg McLean. Igrajo: Daniel Radcliffe, Yasmin Kassim, Luis Jose Lopez, Lily Sullivan, Jacek Koman. Pust. film. 130 min.


Džungla Foto Pro Plus
Džungla Foto Pro Plus


Leto 1981. Mladi Izraelec Yossi se med popotovanjem po svetu ustavi tudi v Boliviji. Tam se spoprijatelji s popotnikoma Kevinom in Marcusom. Med iskanjem dogodivščin v La Pazu Yossi naleti na skrivnostnega avanturista, Avstrijca Karla. Ta predlaga obisk džungle v severnem delu države, kjer živi eno slabo poznanih plemen, s katerimi je v dobrih odnosih.

Yossi v avanturo pregovori še Kevina in Marcusa, tako da se četverica pod Karlovim vodstvom poda v neraziskane (in na zemljevidih neoznačene!) kraje. A razmere se začnejo zapletati in Karl nima ravno brezhibne preteklosti …

 


Moja noč pri Maud: TV SLO 1 ob 23.10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Ma nuit chez Maud. Fr., 1969. Režija: Éric Rohmer. Igrajo: Jean-Louis Trintignant, Françoise Fabian, Marie-Christine Barrault, Antoine Vitez, Léonide Kogan. Drama. 115 min.


Moja noč pri Maud Foto Tv Slo
Moja noč pri Maud Foto Tv Slo


Romantična klasika francoskega cineasta Érica Rohmerja.

Po več letih burnega življenja v tujini si 34-letni inženir Jean-Louis prizadeva za bolj asketsko življenje. Tako začne študirati filozofijo religije in hoditi v cerkev. Medtem si išče ženo, odločen, da se mora ustaliti tudi v ljubezenskem življenju. V novi cerkvi zagleda mlado krotko svetlolasko, ki ustreza njegovi konservativni predstavi. Ne da bi jo spoznal, se odloči, da bo njegova žena.

Komentarji: