Vrh G7 začeli kar s posmehovanjem mačističnemu Putinu

Premiera Kanade in Velike Britanije Justin Trudeau in Boris Johnson sta predlagala, da bi se v Putinovemu slogu fotografirali z golimi prsmi.
Fotografija: Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se ni opredelila do vprašanja, ali se sleči do pasu ali ne, je pa namignila, da je jahanje najboljše. FOTO: Ria Novosti/Reuters
Odpri galerijo
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se ni opredelila do vprašanja, ali se sleči do pasu ali ne, je pa namignila, da je jahanje najboljše. FOTO: Ria Novosti/Reuters

Voditelji držav skupine G7 so se na kosilu ob današnjem začetku vrha posmehovali ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, ki veliko da na svoj mačistični videz.

Šalili so se, da bi si morali zavihati rokave na srajcah ali pa celo bolj sleči, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Pokazati jim moramo svoje prsi«

FOTO: Ria Novosti/Reuters
FOTO: Ria Novosti/Reuters
»Suknjiči gor? Suknjiči dol? Ali se bomo slekli?« je vprašal britanski premier Boris Johnson, ko je sedel za mizo.

Kanadski premier Justin Trudeau je predlagal, da počakajo na uradno fotografiranje, preden se slečejo, nakar pa se je Johnson pošalil, da morajo pokazati, da so »bolj možati od Putina«.

»Naredili bomo še goloprse posnetke na konju,« je nadaljeval Trudeau in se šalil iz znane Putinove fotografije iz leta 2009, ko je jezdil na konju zgoraj brez. »Pokazati jim moramo svoje prsi,« je k temu pristavil Johnson.

»Jahanje je najboljše,« pa je dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki pa se ni opredelila do vprašanja, ali se sleči do pasu ali ne, o katerem so morda še naprej razpravljali za zaprtimi vrati, še navaja AFP.

FOTO: Ria Novosti/Reuters
FOTO: Ria Novosti/Reuters

KARIKATURA: Marko Kočevar/Delo
KARIKATURA: Marko Kočevar/Delo

Komentarji: