Zmaga Meghan Markle v tožbi proti tabloidu

Sodišče je pritrdilo, da je bila vsebina pisma vojvodinje Susseške očetu zasebna.
Fotografija: Sodišče je pritrdilo tožbi Meghan Markle, da je tabloid Mail on Sunday grobo posegel v njeno zasebnost. FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP
Odpri galerijo
Sodišče je pritrdilo tožbi Meghan Markle, da je tabloid Mail on Sunday grobo posegel v njeno zasebnost. FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP

Meghan Markle je dosegla majhno zmago v boju proti tabloidnim medijem, ki so bili menda eden od vzrokov, da je s soprogom, britanskim princem Harryjem, in sinom Archiejem pred več kot letom dni zapustila Združeno kraljestvo in se preselila najprej v Kanado, nato v ZDA.

image_alt
Leto dni na poti v svobodo


Sodišče je pred dnevi razsodilo, da je bila objava izvlečkov njenega pisma očetu osebna in občutljiva, zato je upravičeno pričakovala, da bo ostala zasebna, članki, objavljeni v tabloidu Mail on Sunday in na portalu MailOnline, pa so očitno posegli v ta pričakovanja. Sodnik Mark Warby je tako odločil, še preden se je začelo sojenje, saj je prepričan, da tudi po njem ne bi mogli doseči drugačne razsodbe.

Pismo, napisano na roko, je vojvodinja Susseška svojemu odtujenemu očetu Thomasu Marklu poslala kmalu po poroki s princem Harryjem avgusta 2018, ki pa se je ni udeležil zaradi govoric, da je v zameno za denar sodeloval s paparaci.

Pismo je Meghan Markle svojemu očetu poslala kmalu po poroki s princem Harryjem. FOTO: Saeed Khan/AFP
Pismo je Meghan Markle svojemu očetu poslala kmalu po poroki s princem Harryjem. FOTO: Saeed Khan/AFP


V družbi ANL, ki je lastnica tabloida, so nad odločitvijo in skrajšanim postopkom razočarani; zagovarjajo se namreč, da je bila objava pisma del strategije pošiljateljice, da bi se pokazala v javnosti kot ljubeča hčerka. Meghan Markle, v imenu katere je tožbo pred dvema letoma vložila skupina Schilling, je izrazila zadovoljstvo, ker je sodnik prepoznal »nezakonito in nehumano prakso« tabloida. »Zanje je to igra. Zame in za mnoge druge resnično življenje, resnični odnosi in resnična žalost,« je izjavila.

Preberite še:

Komentarji: