Najbrž ne razumemo

Ne dolgo po volitvah vsakič ugotavljamo, da so standardi nizki.
Fotografija: Znova in znova se po volitvah sprašujemo, zakaj imamo tako nesrečno roko. Foto Mavric Pivk
Odpri galerijo
Znova in znova se po volitvah sprašujemo, zakaj imamo tako nesrečno roko. Foto Mavric Pivk

Na volitvah vsak, ki izkoristi volilno pravico, izbere take predstavnike ljudstva, ki nam bodo lahko v vseh pogledih nastavili luč za štiriletno obdobje življenja in razvoja naše družbe.

Računamo, da izbiramo in smo izbrali take predstavnike, ki bodo brez večjih težav s svojim zgledom v politiki in osebnem življenju postavljali standarde, ki bodo izziv in zgled, ki mu bomo državljani rade volje sledili.

Že kar tako rekoč od osamosvojitve pa se nam dogajajo razočaranja. Ne dolgo po volitvah vsakič ugotavljamo, da so standardi, ki nam jih v delu, etiki, morali in življenju nasploh nastavljajo naši izvoljenci, tako nizki, da nas je sram, da bi jim sledili. Znova in znova se po volitvah sprašujemo, zakaj imamo tako nesrečno roko.

Mogoče je spraševanje odveč. Kaj pa če nam naše politične elite hote postavljajo take standarde? Zato, da bi jih vsi zlahka dosegli in brez zadrege, tako kot oni, jemali, kar potrebujemo. Kaj pa če nam kažejo novo pot v svet enakopravnih, kjer vsak jemlje in dobi po svoji potrebi?
 

Preberite še:

Komentarji: