Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Vse se je zarotilo proti ljudem na najlepšem otoku

Na Kubi je razneslo naftno skladišče, električni mrki pa so bili že pred tem vzrok protestov. Otok ne pomni takšne krize.
Požar v Matanzasu je grozljivo udaril po ljudeh, ki jim že šest desetletij ne dovolijo nobene spremembe. FOTO: Alexandre Meneghini/Reuters
Požar v Matanzasu je grozljivo udaril po ljudeh, ki jim že šest desetletij ne dovolijo nobene spremembe. FOTO: Alexandre Meneghini/Reuters
20. 8. 2022 | 08:00
14:57

V nadaljevanju preberite:

V mestu Matanzas na severni obali otoka, kjer so doma najlepši kubanski ritmi, tudi čačača, je strela udarila v skladišče nafte. Tako vsaj razlagajo najhujšo nesrečo na otoku v vsej zgodovini. Morda je kdo ukradel strelovod, pa je treščilo, se kislo norčujejo Kubanci. Goriva že kar nekaj časa primanjkuje v elektrarnah, še bolj na bencinskih črpalkah. Po požaru je še stokrat huje. Da v termoelektrarnah ni dovolj goriva, je jasno vsakomur, ki bi rad prižgal luč ali skuhal kosilo.

Svet na Kubo že dolgo, predolgo gleda skozi sončna očala. Navidezne, tako opevane gospodarske reforme so se pokazale v pravi luči. Ni več mogoče skrivati, da so samo balončki, nobene Potemkinove vasi ni več, kjer bi lahko prodajali zgodbe o zasebnem sektorju, ki bo rešil vse.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine