21 ton tovora prevažal brez sredinskega kolesa

Tovorno vozilo so policisti izločili iz prometa, vozniku pa zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 4000 evrov.
Fotografija: Tovorno vozilo so izločili iz prometa. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Tovorno vozilo so izločili iz prometa. FOTO: PU Novo mesto

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v ponedeljek v Trebnjem ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal 21 ton tovora. Med preverjanjem v evidencah so ugotovili, da 43-letni voznik za vlečno vozilo nima veljavnega prometnega dovoljenja, nima opravljenega tehničnega pregleda, vozilo ni zavarovano, na njem pa je bila nameščena registrska tablica, ki pripada drugemu vozilu.

Tovornjak ni imel srednjega kolesa. FOTO: PU Novo mesto
Tovornjak ni imel srednjega kolesa. FOTO: PU Novo mesto


Kršitelj v tahografu ob tem ni imel ustrezne kartice, v vozniškem dovoljenju pa ne vpisane veljavne poklicne kvalifikacije, je v sporočilu za javnost zapisala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto. Nepravilnosti so policisti ugotovili tudi na priklopnem vozilu, na katerem zaradi poškodovanega zavornega diska ni bilo nameščeno sredinsko kolo. Tovorno vozilo so izločili iz prometa, vozniku zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 4000 evrov in uvedli prekrškovni postopek tudi proti pravni osebi.