24-letnik naj bi 34-letnika zabodel zaradi nerazčiščenih osebnih zadev

Policija je med preiskavo našla nož in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz za storitev kaznivega dejanja umora.
Fotografija: 24-letnik je 34-letnika povabil iz hiše in ga nato večkrat zabodel. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
24-letnik je 34-letnika povabil iz hiše in ga nato večkrat zabodel. FOTO: Dejan Javornik

Pred dvema dnevoma je Posočje pretresla novica o smrti 34-letnega domačina. Tega je nekaj pred polnočjo večkrat zabodel deset let mlajši moški. Osumljenca so izsledili malo pred drugo uro ponoči in mu odvzeli prostost, včeraj pa so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Danes je vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica predstavil podrobnosti dosedanjih izsledkov kriminalistične preiskave suma storitve kaznivega dejanja umora.
 

Žrtev in storilec sta se poznala

 
Med preiskavo so ugotovili, da je 24-letni osumljenec prišel na obisk k 34-letniku in ga povabil, da za trenutek izstopi iz stanovanja. Ko sta oba stala pred stanovanjem, ga je 24-letnik večkrat z nožem zabodel v različne predele telesa. V tem času je bil v istem stanovanju še drug moški, ki je slišal hropenje in nato videl, kaj se je zgodilo ter poklical policijo. »Storilec je z napadom prenehal in zbežal, na kraj pa so prišli tudi reševalci, ki so zabodenega 34-letnika oživljali, a je bilo nudenje pomoči neuspešno,« je pojasnil vodja novogoriške kriminalistične policije.


 

Policija ima dokaze

 
Policisti so v okviru preiskave našli nož, ki bo služil kot dokaz za kaznivo dejanje umora, prav tako pa so z odredbo naredili tudi hišno preiskavo na osumljenčevem naslovu, kjer so poleg noža našli še druge predmete, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje umora.
 
Zakaj je prišlo do spora med žrtvijo in osumljencem ter posledično do umora, še ni povsem jasno, kriminalisti pa obvestila še zbirajo. »Po dosedanjih ugotovitvah policije naj bi bil motiv nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem.«


24-letniku grozi najmanj petnajst let zapora

 
Zagrožena kazen za kaznivo dejanje umora se v skladu s kazenskim zakonikom kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

Letos so sicer na območju novogoriške policijske uprave obravnavali dva poskusa uboja in en poskus umora ter zadnji primer kaznivega dejanja umora na Bovškem.

Preberite še: