30-letni voznik tovornjaka umrl v bolnišnici

Po ponedeljkovi hudi prometni nesreči na južni ljubljanski obvoznici, je 30-letni tovornjakar v bolnišnici umrl. Nastala je gmotna škoda v višini več deset tisoč evrov.
Fotografija: V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala 38-letni voznik tovornega vozila in 66-letna voznica osebnega vozila, razsuti tovor pa je poškodoval obe vozili. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana
Odpri galerijo
V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala 38-letni voznik tovornega vozila in 66-letna voznica osebnega vozila, razsuti tovor pa je poškodoval obe vozili. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana

V ponedeljek okoli 17. ure se je na južni ljubljanski obvoznici zgodila hujša prometna nesreča, zaradi katere je bil ta del obvoznice več ur zaprt med razcepom Malence in priključkom Center proti Viču. 

Voznik tovornjaka, ki se je hudo poškodoval v prometni nesreči na južni ljubljanski obvoznici, je kasneje v bolnišnici umrl. Kot so danes sporočili s PU Ljubljana, je nastala tudi gmotna škoda v višini več deset tisoč evrov.
 

Nepripasanega ga je vrglo iz kabine


Po do zdaj zbranih ugotovitvah je 30-letnemu vozniku, slovenskemu državljanu, pred izvozom Ljubljana Center iz za zdaj neznanega vzroka počila pnevmatika na tovornjaku s pripetim priklopnikom, zaradi česar je vozilo zaneslo levo in se prevrnilo, nato pa je drselo v smeri vožnje in trčilo v kovinsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Voznik prevrnjenega tovornjaka med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, tako da ga je vrglo iz kabine tovornega vozila.

Priklopno vozilo, ki je ostalo vpeto v tovorno vozilo, je prav tako zaneslo levo, tako da je zapeljalo preko kovinske varnostne ograje med smernima voziščema na prehitevalni pas nasprotnega smernega vozišča. Pri trčenju se je razsul papir, ki ga je tovornjakar prevažal.

V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala 38-letni voznik tovornega vozila in 66-letna voznica osebnega vozila, razsuti tovor pa je poškodoval obe vozili.

Preberite še: