Migranti so se skrivali kar na podvozju

Afganistanca na osovini polpriklopnika, Iračan, Alžirca in Maročana pa na podvozju tovornega vlaka.
Fotografija: Najprej so našli Afganistanca, skritega na rezervni gumi tovornega vozila. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Najprej so našli Afganistanca, skritega na rezervni gumi tovornega vozila. FOTO: PU Novo mesto

Obrežje, Dobova – Pot v obljubljeno deželo se je za tri državljane Afganistana končala na Obrežju, za Iranca, dva Alžirca in dva Maročana pa na Dobovi. Izstopa pa predvsem način, kako so nelegalno poskušali priti v Slovenijo in naprej na zahod Evrope.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornjaka, kjer so na podvozju polpriklopnika na rezervnem kolesu odkrili moškega, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Pri nadaljnjem pregledu so našli še dve osebi, ki sta se skrivali na osovini polpriklopnika. Vse tri državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim policistom.


Nevarno skrivališče

 
Policisti so na Dobovi med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podvozju vagona našli državljana Irana, ki se je na ta način poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V noči na sredo pa so na podvozju tovornega vlaka, ki je prav tako pripeljal iz Srbije, našli še dva državljana Alžirije in dva državljana Maroka, ki so se prav tako poskušali izogniti mejni kontroli.

Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.