Policisti še ne vedo, s čim je mladoletnik hudo poškodoval sovrstnika

Osumljenec je s kraja pobegnil in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na Policijski postaji Maribor II.
Fotografija: Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe. FOTO: Tadej Regent

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da je mladoletnik včeraj zvečer huje poškodoval drugega mladoletnika. V Mariboru (mestna četrt Magdalena) je storilec okrog 22.30 z neznanim ostrim predmetom poškodoval sovrstnika, oba sta doma z območja Maribora. Motiv za dejanje policisti še ugotavljajo. 

Oškodovanec je utrpel posebno hudo telesno poškodbo in je hospitaliziran v bolnišnici ter v življenjski nevarnosti. Osumljenec kaznivega dejanja je s kraja pobegnil in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na Policijski postaji Maribor II. V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje.

V današnji izjavi za medije v Mariboru še niso mogli natančneje povedati, kakšen oster predmet je napadalec uporabil, je za STA dejala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe (po 124. členu KZ-1), ki jo usmerja ODT v Mariboru. Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, dodatnih informacij o dogodku za zdaj ne morejo posredovati.