Motiv za umor nekdanjega dekleta koristoljubje in zahrbtnost

Tudi Sara Veber je bila zavarovana za primer smrti, a denar ob njeni smrti menda ni bil izplačan.
Fotografija: Sebastian Colarič lani na okrajnem sodišču. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sebastian Colarič lani na okrajnem sodišču. FOTO: Marko Feist

Celjska policija je po štirih letih končala preiskavo ter podala ovadbo proti Sebastienu Abramovu, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja umora. Devetindvajsetletnik, ki se je pred spremembo imena imenoval Sebastian Colarič, je menda s polavtomatskim cevnim orožjem umoril svoje štiriindvajsetletno dekle iz okolice Žalca. Colarič v preiskavi umora ni hotel sodelovati s policisti. Abramov je trenutno sicer v policijskem priporu zaradi suma vpletenosti v zavarovalniško goljufijo.

Po štirih letih od tragične smrti Sare Veber je celjska policija tako končno končala preiskavo. Za sum kaznivega dejanja umora mu grozi 30 let zapora. Po oceni tožilstva imajo kriminalisti dovolj dokazov, da je šlo za umor, a bo o tem na koncu presodilo sodišče. 


Tudi Sara Veber je bila zavarovana za primer smrti


Podrobnosti o izsledkih preiskave je danes v prostorih PU Celje podal vodja tamkajšnjega oddelka za splošno kriminaliteto Milan Vogrinec. Ta je povedal, da so v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi, tudi ameriškimi sodnimi organi, opravili več kot 80 razgovorov in zasegli ogromno podatkov. Nekatere priče niso hotele razkriti določenih podatkov, ki bi pomagali zaključiti preiskavo. Abramov sicer vseskozi trdi, da je Vebrovo po nesreči ustrelil med čiščenjem orožja. Dekletovi starši so mu verjeli, policija pa je kljub temu nadaljevala preiskavo v smeri storitve kaznivega dejanja.  

»Osumljeni je uspešno manipuliral z bližnjimi, a v zadnjem obdobju so določeni posamezniki to spoznali in nam pojasnili okoliščine, na podlagi katerih smo potem zbrali dokaze,« je povedal Vogrinec. Gre za drugo kaznivo dejanje, ki ga je izvršil osumljeni. Vogrinec je potrdil, da je šlo za posojanje denarja (gospa mu je posodila 18.000 evrov, ki jih Abramov ni vrnil). 

Za sum kaznivega dejanja umora osumljencu grozi 30 let zapora. FOTO: Marko Feist
Za sum kaznivega dejanja umora osumljencu grozi 30 let zapora. FOTO: Marko Feist


Zakaj je ta preiskava potekala tako dolgo? Ker do konca lanskega leta določenih podatkov niso mogli pridobiti, je dodal inšpektor. Če bi takrat podali kazensko ovadbo, bi šlo le za ogrožanje splošne varnosti, ne pa za naklepni umor. Motiv sta bila zahrbtnost in koristoljubje. Sara Veber je bila poleg tega zavarovana za primer smrti, a po podatkih kriminalistov denar ni bil izplačan. Njeni starši pri sklepanju teh polic niso imeli nobene vloge. 

Abramov je bil vpleten v različna kazniva dejanja v tujini, kar je opazilo tudi njegovo nekdanje dekle. Slovenski policisti tega niso preiskovali, saj so za to odgovorni tuji organi. 

Proti osumljencu so predlagali pripor, zdaj je na tožilstvu, če bo uslišalo policiste. Vogrinec je ob koncu zavrnil, da bi bil Colarič tajni policijski sodelavec: »O tem nimamo podatkov, je pa menda bil prijatelj z določenimi policisti.«

Preberite še: