Na Hrvaškem kazensko ovadili Slovenca zaradi kraje koles

23-letnika sumijo, da je ukradel najmanj deset koles, 55-letnik pa naj bi sodeloval pri eni od kraj.
Fotografija: V hrvaški Istri je 23-letnik ukradel najmanj deset koles in jih prepeljal v Slovenijo. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
V hrvaški Istri je 23-letnik ukradel najmanj deset koles in jih prepeljal v Slovenijo. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Hrvaška policija je kazensko ovadila dva slovenskega državljana zaradi suma tatvin koles v hrvaški Istri. Mlajšega, 23-letnega Slovenca sumijo, da je odtujil najmanj deset koles, pri eni tatvin pa sta sodelovali s 55-letnikom. Oba sta v soboto zvečer končala v priporu, so danes potrdili na policijski upravi s sedežem v Pulju.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je 23-letnik lani in letos večkrat prišel na Hrvaško ter iz kampov odtujil kolesa. Nato se je z njimi odpeljal proti Sloveniji, še preden bi lastniki dojeli, da so ostali brez koles in prijavili tatvino policiji.Policisti so analizirali kraje koles v zahodni Istri in so v petek zvečer na mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) ustavili avtomobili znamke bmw s slovensko registracijo, ki je prevažal dve kolesi. V avtomobilu sta bili 23- in 55-letnik, ki nista imela nobenih dokazov, da sta lastnika koles. Policija je ugotovila, da je dvojica kolesi odtujila v kampu v Vrsarju malo pred prihodom na mejni prehod, so zapisali na spletni strani policijske uprave hrvaške Istre.

Tudi pri nas kraje koles niso redkost. FOTO:Mavric Pivk/Delo
Tudi pri nas kraje koles niso redkost. FOTO:Mavric Pivk/Delo


Na Hrvaškem sumijo, da je 23-letni Slovenec junija letos ukradel najmanj tri kolesa iz kampa v Tar-Vabrigi. Po eno kolo naj bi odtujil tudi iz kampov na območju Pulja in Umaga. Lani naj bi med 24. junijem in 15. avgustom odtujil najmanj štiri kolesa iz kampov v Vrsarju, Funtani in Tar-Vabrigi. Z vsako tatvino je oškodoval lastnike za po več tisoč kun (več sto evrov), so dodali. Kriminalisti bodo nadaljevali preiskavo, ker sumijo, da je 23-letnik odgovoren za še več kaznivih dejanj ter da pri nekaterih izmed teh tatvin ni bil edini storilec, so še zapisali.

image_alt
Koprčan je kolesa kradel kot za stavo


Poleg sodelovanja hrvaških policistov z območij Poreča, Umaga, Pulja in Buj je k reševanju primerov tatvin koles prispevala tudi koprska policijska uprava, s katero policisti iz hrvaške Iste že tradicionalno uspešno sodelujejo pri razkrivanju kaznivih dejanj in njihovih storilcev, so še povedali.