Na območju Slovenske Bistrice preiskujejo nasilno smrt ženske

V stanovanjski hiši so policisti našli mrtvo žensko. Ogled kraja najdbe trupla še poteka.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Policijska uprava Maribor je bila pred 6. uro zjutraj obveščena, da je bila na območju policijske postaje Slovenska Bistrica v stanovanjski hiši najdena mrtva ženska. Kriminalistična preiskava je potrdila prve ugotovitve, da je 76-letna ženska umrla nasilne smrti.

Policisti in kriminalisti pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca opravljajo ogled kraja najdbe trupla. Kot so še sporočili s policije, je kriminalistična preiskava šele v začetni fazi, zato več informacij zaenkrat ne morejo posredovati. 

Po kriminalistični preiskavi je dejanja osumljen njen 77-letni mož. Osumljenec naj bil s kraja dogodka pobegnil z avtomobilom, nato pa bil udeležen prometni nesreči. Zaradi hudih poškodb se zdravi v UKC Maribor.

Po poročanju Večera naj bi osumljeni soprogo zabodel v hrbet in ji tako preprečil, da bi se lahko branila pred napadom. Policija bo več podrobnosti sporočila v naslednjih dneh, informacije, ki so jih objavili nekateri mediji mediji, da je osumljenec imel izrečen ukrep prepovedi približevanja pa so ovrgli.