Na pomurski avtocesti življenje izgubil 36-letnik voznik tovornjaka

V tovornjaku z okvaro, ki ga je vozil madžarski državljan z zmanjšano hitrostjo na voznem pasu, se je zaletel voznik tovornjaka iz Slovenije.
Fotografija: V hudi prometni nesrečai sta bili udeleženi tovorni vozili. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Odpri galerijo
V hudi prometni nesrečai sta bili udeleženi tovorni vozili. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo

Danes malo po šesti uri zjutraj se je na pomurski avtocesti med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 36-letni voznik tovornega vozila.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota, je nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, šofer tovornjaka s polpriklopnikom, ki je vozil vozilo v okvari po voznem pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. V zadnjo stran polpriklopnika je trčil 36-letni voznik drugega tovornega vozila, slovenski državljan, in na kraju podlegel poškodbam. Zaradi nesreče je bila pomurska avtocesta v smeri proti Murski Soboti bila dlje časa zaprta.

Pokojni udeleženec je letošnja peta smrtna žrtev nesreč na pomurskih cestah. V enakem obdobju lanskega leta jih v tem času ni bilo. Zato so policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivali, da vozijo previdno in zbrano ter hitrost prilagodijo razmeram na cesti.

Preberite še: