Nesreča taksija in motorja usodna za 50-letnika

Policija prosi morebitne priče nesreče, da se javijo.
Fotografija: Nesreča se je zgodila malo po polnoči. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila malo po polnoči. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana – Kmalu po polnoči je bila policija obveščena o prometni nesreči v križišču Vodnikove ceste in Kavadarske ulice v Ljubljani.

V prometni nesreči sta bila udeležena 39-letni voznik taksija bele barve in 50-letni voznik motornega kolesa Honda sive barve. Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl.

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah je znano, da je voznik motornega kolesa vozil po Vodnikovi cesti proti Šentvidu. V semaforiziranem križišču s Kavadarsko ulico je vozil naravnost po levem prometnem pasu, ko je iz nasprotne smeri prav tako po levem prometnem pasu pripeljal voznik osebnega vozila in zavijal levo na Kavadarsko ulico, pri tem pa zaprl pot vozniku motornega kolesa. Ta je padel po vozišču in utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Med vožnjo je uporabljal varnostno homologirano zaščitno čelado.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurni preiskovalna sodnica in tožilka.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija naproša morebitne priče, da pokličejo na interventno številko Policije 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na številko 01 583 88 20 ali pa anonimni telefon 080 1200.