Neznanca v svoja vozila vabila otroka

V Ankaranu so v soboto dečka skušali zvabiti v temnejši avtomobil, v nedeljo pa je neznanec blizu Murske Sobote osemletnika ogovoril in vabil v bel kombi.
Fotografija: Policija tudi opozarja, da je treba otrokom pojasniti, da si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti. FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Policija tudi opozarja, da je treba otrokom pojasniti, da si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti. FOTO: Aleš Černivec

Ankaran – Policiste PP Koper je v soboto zvečer obvestila ženska iz Ankarana, ki je dejala, da so njenega devetletnega sina želel zvabiti v temnejši osebni avtomobil (domnevno italijanskih registrskih številk), ko je hodil peš po Srebrničevi ulici. Moški ga je vabil v italijanskem jeziku, vendar se otrok  ni odzval in je stekel proti domu. Vozilo je odpeljalo, policisti pa  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podoben primer pa je policija dobila tudi v nedeljo zvečer, in sicer, da je v okolici Murske Sobote neznanec osemletnega otroka ogovoril in ga vabil v svoje vozilo. Otrok je s kraja zbežal, neznanec pa se je z belim kombijem odpeljal, so sporočili s PU Murska Sobota.