Osumljenec umora v Švici v priporu

Moški slovenskega rodu, ki je priznal, da je v petek v Švici umoril svojo mater, je v priporu.
Fotografija: Po umoru v Švici so združili moči švicarski in slovenski policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Po umoru v Švici so združili moči švicarski in slovenski policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Ljubljana/Bern – Slovenski državljan, ki je po navedbah švicarske policije minuli teden v Švici umoril žensko, se je v petek zglasil policistom v Ljubljani in povedal, da je dan prej v Švici umoril svojo mater. Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani je v soboto zanj odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po navedbah ljubljanske policijske uprave je moški, ki se je v petek ob približno 18. uri zglasil na Policijski postaji Ljubljana Center, povedal, da je v četrtek pozno zvečer v Švici umoril svojo mater. Obvestili so švicarsko policijo, ki je navedbe moškega potrdila in ugotovila, da je ženska res umrla nasilne smrti. Kriminalisti v sodelovanju s švicarsko policijo nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem umora, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Švicarska policija je na podlagi obvestila v petek zvečer v stanovanju v švicarskem mestu Ostermundigen našla truplo ženske. Najprej so mislili, da je ženska morilčeva partnerka, a pokazalo se je, da je njegova mati. Domnevni storilec naj bi bil 38-letni slovenski državljan, je sporočila.