Pet Albancev po begu pred slovenskimi policisti prijetih v Italiji

V bližini trgovskega centra v Trstu je voznik bežečega avtomobila trčil v drug osebni avtomobil in vozilo slovenske policije.
Fotografija: Policisti so avtomobil skušali ustaviti v Bertokih, vendar se na njihove znake ni odzval in je s povečano hitrostjo peljal naprej. FOTO: Špela Ankele/
Odpri galerijo
Policisti so avtomobil skušali ustaviti v Bertokih, vendar se na njihove znake ni odzval in je s povečano hitrostjo peljal naprej. FOTO: Špela Ankele/

Škofije/Trst - Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet Albancev, se v soboto zvečer ni odzval na znake slovenskih policistov, naj ustavi, namesto tega pa je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej. Med begom je zapeljal tudi v Italijo, kjer pa so ga po trčenju s slovenskim policijskim avtomobilom vendarle ustavili. Vsem so odvzeli prostost.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so skušali policisti avtomobil ustaviti v Bertokih, vendar se na njihove znake ni odzval in je s povečano hitrostjo peljal naprej. Policijska patrulja je zapeljala za njim in na pomoč poklicala še dve patrulji.
V begu pred tremi patruljami je voznik na območju Škofij zapeljal v Italijo, kamor so mu sledile vse tri patrulje, pri lovu pa so se jim na podlagi sporazuma med policijama pridružili še italijanski policisti.
 

Postopek še ni zaključen


V bližini trgovskega centra v Trstu je voznik bežečega avtomobila trčil v drug osebni avtomobil in vozilo slovenske policije, nato pa so ga ustavili. V avtomobilu je bilo pet državljanov Kosova, ki so jim odvzeli prostost.

Postopek še ni zaključen, zato dodatnih informacij trenutno ne moremo podati, so še sporočili s Policijske uprave Koper.