Planinca so rešili iz brezna

Na območju Moličke planine v Kamniško-Savinjskih Alpah je planinec padel v 20 metrov globoko brezno.
Fotografija: Delo s helikopterjem so ovirali močni sunki vetra. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Delo s helikopterjem so ovirali močni sunki vetra. FOTO: Jure Eržen/Delo

Na območju Moličke planine v Kamniško-Savinjskih Alpah so dežurna ekipa za reševanje v gorah s helikopterjem SV in celjski gorski reševalci v težkih razmerah reševali planinca, ki je zdrsnil s poti in padel v okoli 20 metrov globoko brezno. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so planinca rešili, je pa verjetno huje poškodovan.

Pot od Moličke planine proti planini Ravne poteka nad več brezni, planinec pa je poškodovan obležal v enem od njih. Njegov padec je videl naključni mimoidoči in takoj poklical na pomoč.

Kot so navedli na Policijski upravi Kranj, je bilo reševanje izredno kompleksno. Dostop do ponesrečenca je bil otežen, v breznu so bile krušljive skale, delo s helikopterjem so ovirali tudi močni sunki vetra. V breznu je bil poleg velikih skal tudi trd zbit sneg.

Kljub težavam so reševalci, dva znanca poškodovanega planinca in posadka v zraku moškega iz globine brezna uspeli spraviti do točke dviga z jeklenico v helikopter. Prepeljali so ga v zdravstveno ustanovo. Sumi se, da je huje poškodovan.
Policisti znova pozivamo vse obiskovalce gora k previdnosti in odgovornemu ravnanju v gorah.

Preberite še: