Po cesti »slalomirala« s skoraj štirimi promili alkohola v krvi

Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne pa v avtu za volanom, je bil slikovit Bojan Kos s PU Kranj.
Fotografija: Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri 0,5 promila, ko ni več mogoča normalna vožnja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri 0,5 promila, ko ni več mogoča normalna vožnja. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kljub opozorilom, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj, se nekateri na to požvižgajo.

S Policijske uprave (PU) Kranj so tako sporočili, da so kranjski policisti na podlagi prijave nezanesljive vožnje včeraj popoldne obravnavali voznico, ki je po cesti »slalomirala« s skoraj štirimi promili alkohola v krvi. 

»Ko so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, je naprava pokazala kar 1,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. To je stopnja, pri kateri človeške funkcije niso samo oslabljene, ampak že začnejo odpovedovati,« je povedal Bojan Kos s PU Kranj.

Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne pa v avtu za volanom, je dodal slikovito. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri 0,5 promila, ko ni več mogoča normalna vožnja. 

Omenjena voznica ni bila edina, ki so jo na območju Kranja obravnavali zaradi alkohola. Nekoliko manj, a še vedno veliko alkohola, je imel v izdihanem zraku danes ponoči tudi voznik avtomobila. Elektronski alkotest mu je namreč pokazal dva promila oziroma 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku.