Po razvojni agenciji še težave s konji

Boris Klančnik poleg oškodovanja razvojne agencije obdolžen tudi omogočanja nevarne ježe
Fotografija: FOTO: Špela Kuralt
Odpri galerijo
FOTO: Špela Kuralt

Celje – Boris Klančnik, nekdanji direktor Regionalne razvojne agencije Celje (RRA Celje) in zdaj sodelavec svoje hčere na turističnem Ranču Dravinja pri Slovenskih Konjicah, se včeraj ni pojavil na sodišču v novi kazenski zadevi, ki ga bremeni. Po besedah tožilke je namreč leta 2016 trem mladoletnim dekletom posodil konje, ni pa jim zagotovil spremstva.
 
Med ježo na Ranču Dravinja, kjer ponujajo tudi tečaje s konji, se je po besedah tožilke namreč eno izmed deklet hudo poškodovalo. Tožilstvo zato zdaj Klančnika preganja zaradi povzročitve splošne nevarnosti zaradi opustitve zagotovitve varnosti. Ker je pri tem prišlo tudi do hude telesne poškodbe, je za dejanja zagrožena zaporna kazen do desetih let.
 
Klančnika, ki je po letu 2012, potem, ko je odšel iz RRA Celje, začel dopolnilno dejavnost na kmetiji in bil nedolgo tega med pobudniki ustanovitve tako imenovanega odprtega hotela v Slovenskih Konjicah, zdaj pa po lastnih izjavah na sojenjih na Ranču Dravinja le pomaga svoji hčeri, na sodišče ni bilo, je pa poslal ugovor. Zato je sodnica ugotovila, da krivde ne priznava in bo sklicala glavno obravnavo.
 
Medtem pa še ni znano, če se je Klančnik v drugi kazenski zadevi, v kateri ga tožilstvo bremeni oškodovanja podjetja Tehnopolis, hčerinske družbe RRA Celje, za skupno 1,1 milijona evrov v letih 2007 do 2012, že uspel pogoditi s tožilstvom. Njegova zagovornica, odvetnica Jasmina Gričnik, je namreč marca s soglasjem sodnice in tožilca uspela prestaviti predobravnavni narok zaradi napovedanega predloga tožilstvu o priznanju Klančnikove krivde. Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let.
 
O tovrstnem dogajanju na RRA Celje v času, ko je agencijo vodil Klačnik, smo poročali že pred letom 2012. Agencija v mešani javno zasebni lasti je že dve leti pred Klančnikovim odhodom zaradi nesporazumov z župani Savinjske regije izgubila pooblastilo skrbnice regionalnega razvoja. Delo je pred tem razkrilo, da se je so se podjetja v lasti RRA Celje in/ali direktorja na Hrvaškem ukvarjala tudi z jadralnim turizmom in domnevalo, da so na Hrvaško odtekala tudi razvojna sredstva. Sedanja obtožnica mu očita tudi to.