Pod Krnom našli truplo

Po prvih podatkih je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu med vzponom na Krn.
Fotografija: Polciisti in gorski reševalci so našli truplo. FOTO: PU Nova Gorica 
Odpri galerijo
Polciisti in gorski reševalci so našli truplo. FOTO: PU Nova Gorica 

Danes zjutraj je na območju Krna na skrajnem jugozahodnem koncu Julijskih Alp v občini Kobarid od jutranjih ur dalje potekala iskalna akcija za pogrešanim moškim. Policija je bila včeraj zvečer obveščena, da svojci pogrešajo sorodnika, ki se je prejšnjega dne odpravil proti gori Krn. Policija je njegovo vozilo našla na parkirišču blizu Planine Kuhinja v neposredni bližini vasi Krn, njega pa ni izsledila.

Iskanje se je zjutraj nadaljevalo, sodelovali so tudi gorski reševalci in domačini. Ob 9.26 je bilo nad Kožljakom pod Krnom najdeno moško truplo na približno 1500 metrih nadmorske višine. Zdravnik je odredil obdukcijo, da bi ugotovil natančen vzrok smrti.

S helikopterjem so ga prepeljali v dolino. FOTO: PU Nova Gorica 
S helikopterjem so ga prepeljali v dolino. FOTO: PU Nova Gorica 

Po prvih podatkih je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu med vzponom proti Krnu, kasneje pa je podlegel poškodbam. Glede na prve ugotovitve je tuja krivda izključena. Pokojnika so s helikopterjem prepeljali v Tolmin.

V gorah so že nekaj tednov zahtevne zimske razmere z nizkimi temperaturami, vetrom, snegom, ledom, meglo in kratkimi dnevi. Odhod v gore zahteva natančne priprave, veliko izkušenj, ustrezno opremo, predvsem pa veliko mero previdnosti, svarijo policisti. 

Preberite še: