Pod vplivom mamil vozila z moškim na pokrovu avtomobila

Šestindvajsetletni voznici iz Kopra so policisti odvzeli vozniško dovoljenje.

Objavljeno
04. junij 2019 13.11
Posodobljeno
04. junij 2019 13.31
Moški je tekel za vozilom, se vrgel na pokrov in se tako peljal do konca ulice, ko je voznica ustavila. FOTO: Jure Eržen/Delo
L. Z.
L. Z.
Koprski policisti so dobili obvestilo, da po Kopru vozi avto, na njegovem pokrovu pa je moški. »Policisti so ugotovili, da sta se najprej sprla moški in ženska. Fant jo je zmerjal, kričal in brcal v njen avto, ženska se je zatem odpeljala s sopotnikom proti zaporu, se obrnila in vozila nazaj po Ljubljanski cesti. Moški je tekel za vozilom, se vrgel na pokrov in se tako peljal do konca ulice, ko je voznica ustavila. Nato je prisedel na zadnji sedež vozila, kjer je bil tudi, ko so policisti ustavili avtomobil,« so sporočili s PU Koper.
 
Šestindvajsetletni voznici iz Kopra so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, zatem pa so opravili postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Odredili so ji strokovni pregled, a ga je odklonila. Odvzeli so ji tudi vozniško dovoljenje. Med postopkom je moški z Ankarana, ki je skočil na vozilo, izročil dve tableti lorezapam, za kateri ni imel recepta, in jih je policist zasegel.