64-letna žrtev je sama poklicala policijo, streljal je 52-letnik

64-letni moški je tistega dne v gozdu opravljal gozdarska dela, ko je začel nanj streljati 52-letni osumljenec, ki je zdaj v priporu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mojca Marot

Vodja kriminalistične policije PU Kranj je v izjavi pojasnil podrobnosti o zaključeni kriminalistični preiskavi ponedeljkovega umora na območju Policijske postaje Škofja Loka.

Policija je bila v ponedeljek popoldne obveščena o streljanju na širšem območju Škofje Loke. V gozdu so našli truplo moškega, o katerem so ugotovili, da je umrl nasilne smrti. V zvezi s tem so eni osebi odvzeli prostost, so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policisti so bili o streljanju na območju, ki ga pokriva škofjeloška policijska postaja, obveščeni v ponedeljek okoli 15.20. Na kraj je bilo po navedbah kranjske policijske uprave takoj napotenih več policijskih patrulj, vodniki službenih psov, helikopter slovenske policije in druge reševalne enote. Med izvajanjem aktivnost je bil okoli 17. ure najden moški, ki ni kazal znakov življenja, že prve ugotovitve so nakazovale na nasilno smrt.

Domnevnega osumljenca so izsledili v gozdu, v bližini kraja najdbe žrtve. Osumljencu so vzeli prostost. Policijski so kraj zavarovali, tožilka je usmerjala predkazenski postopek. 64-letnik je tistega dne v gozdu opravljal gozdarska dela, 52-letnik je proti njemu streljal, 64-letnik je sam poklical policijo in jim povedal, da ga je moški že zadel.

Na telefonske pozive se žrtev kasneje ni več odzivala, policija pa je začela aktivnosti, da so ugotovili, kje je žrtev. Osumljenec je na žrtev streljal z dolgocevnim lovskim orožjem in ga dvakrat zadel. Kot je pojasnil vodja kriminalistične policije, je poskušal zabrisati sledi dejanja, skladno s taktiko in metodiko delovanja in po temeljitem ogledu kraja je bil osumljeni izsleden nekaj sto metrov stran od najdbe žrtve. Na podlagi odredbe so naredili hišno preiskavo na domu osumljenega, zasegli so mu predmete, strelno orožje pa tam ni bilo najdeno. Z nadaljnjimi aktivnostmi je bilo najdeno skrito orožje, o katerem domnevajo, da je morilsko, našli so tudi dušilec zvoka, daljnogled in strelivo. Preiskava je bila, kot je pojasnil, zahtevna.

Aktivnosti so potekale več dni, na podlagi vseh obvestil je bil 52-letni osumljenec včeraj na zaslišanju in odredili so mu pripor, za dejanje mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen.  

Preberite še: