Policisti prijeli Moldavca, ki je sodeloval pri razstrelitvi bankomata

Na območju Mežice potekajo aktivnosti za izsleditev petih osumljenih moških, ki so ponoči v Pliberku z uporabo eksploziva ukradli bankomat.
Fotografija: Fotografije osumljencev FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Fotografije osumljencev FOTO: PU Celje

Danes nekaj čez tretjo uro zjutraj so avstrijski varnostni organi slovenske policiste obvestili, da so v Pliberku obravnavali tatvino bankomata z uporabo eksploziva, so sporočili s celjske policijske uprave.

»V sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi je bil v jutranjih urah en osumljenec, državljan Moldavije, prijet in je v pridržanju v Sloveniji. V sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi so bili identificirani še trije osumljenci za katerimi je razpisano iskanje. Aktivnosti za izsleditev osumljenih bodo potekale tudi zvečer in ponoči,« so sporočili popoldan.

Petim osumljencem so sledili na območje Slovenije, kjer slovenski policisti od jutranjih ur s pomočjo pripadnikov specialnih enot policije, službenih psov in helikopterja na širšem območju Mežice nadaljujejo iskanje.

Občane ob tem pozivajo, naj se izogibajo krajem kjer poteka iskanje petih osumljencev tatvine, zato, da lahko policisti neovirano opravljajo svoje aktivnosti. Iskanje trenutno poteka na območjih Podkraj pri Mežici, Smrečnikovo, Mrvovo in Štalekarca.
 
Občane pozivajo, naj bodo pozorni na osebe s fotografij in naj v primeru, če jih opazijo, takoj pokličejo na telefonsko številko 113.
 

Razstrelitev bankomata tudi v naselju Lenart


Podobna tatvina se je zgodila tudi na slovenskih tleh, in sicer le dan prej. Včeraj ob četrti uri zjutraj so namreč neznani storilci v naselju Lenart v Slovenskih goricah z uporabo plina razstrelili bankomat in ukradli kaseto z denarjem. Tudi te storilce policisti še iščejo.

Razdejanje, ki so ga za seboj pustili nepridipravi, ki so okradli bankomat na Partizanski cesti v naselju Lenart. FOTO: PU Maribor
Razdejanje, ki so ga za seboj pustili nepridipravi, ki so okradli bankomat na Partizanski cesti v naselju Lenart. FOTO: PU Maribor

Preberite še: