Preprodajalca sta po zaslišanju končala v priporu

Osumljencu, pri katerem so odkrili okrog 1,3 kilograma konoplje, so policisti zasegli tudi več tisoč evrov
Fotografija: V hiši v okolici Ljubljane je 33-letnik gojil konopljo. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
V hiši v okolici Ljubljane je 33-letnik gojil konopljo. FOTO: PU Ljubljana

Ljubljana – Šišenski policisti so imeli minuli konec tedna opravka z dvema preprodajalcema drog, ki so ju prijeli in pri njima opravili tudi hišni preiskavi. Oba osumljenca je preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča po zaslišanju poslal v pripor.
»Policisti PP Ljubljana Šiška so v petek na Tacenski cesti v Ljubljani pri kontroli 33-letnemu vozniku zasegli približno 300 gramov prepovedane konoplje rastline in 2750 evrov gotovine v različnih apoenih,« je o prvem primeru dejala Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Kot je sporočila, so policisti vozilo, konopljo in denar zasegli, 33-letniku pa odvzeli prostost ter v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu prebivanja v okolici Ljubljane, podrobneje pa so pregledali tudi njegovo vozilo. »Pri hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, pripomočke za gojenje in približno kilogram konoplje rastline, pri preiskavi vozila pa še dodatnih 4000 evrov gotovine v apoenih po 100 in 50 evrov,« je povedala.


Stara znanca


Naslednjega dne pa so policisti na Litostrojski cesti odvzeli prostost 23-letnemu Ljubljančanu, ki je imel pri sebi prepovedano drogo, in sicer 13 vrečk konoplje rastline in 15 vrečk mefedrona – oboje seveda pripravljeno za nadaljnjo prodajo. Tudi pri njem so opravili hišno preiskavo, a kakšnih prepovedanih predmetov niso našli.

»Oba osumljenca sta bila zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. Oba sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja,« je še sporočila Pučkova.