Sprla sta se in stepla, nato je 18-letnika zabodel

21-letnega osumljenca, ki je v ponedeljek sredi Ljubljane zabodel 18-letnika, so prijeli, zanj je bilo odrejeno pridržanje.
Fotografija: Po vseh zbranih obvestilih bo danes s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja izročen preiskovalnemu sodniku. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Po vseh zbranih obvestilih bo danes s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja izročen preiskovalnemu sodniku. FOTO: Roman Šipić/Delo

Po ponedeljkovem poskusu uboja na Igriški ulici v Ljubljani je policija posredovala pojasnila v zvezi z dogajanjem. PU Ljubljana je bila v ponedeljek okoli 14.30 ure obveščena, da se je v gostinski lokal na Igriški zatekel poškodovani moški, ki je bil zaboden. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, ki so zavarovale območje in pričele z zbiranjem obvestil v zvezi dogodka.

Sporu je sledil fizični obračun


Z ogledom kraja kaznivega dejanja, pod vodstvo dežurne preiskovalne sodnice ljubljanskega državnega tožilstva in nadaljno kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je med 21-letnim osumljencem in 18-letnim oškodovancem prišlo do spora zaradi predhodnih nerazčiščenih dogodkov, v nadaljevanju pa do fizičnega obračuna, v katerem je bil 18-letnik zaboden.
Znano je, da se je osumljenec z osebnim avtomobilom pripeljal v center mesta skupaj z dvema prijateljema. Na Igriško ulico je prišel zaradi predhodnega dogovora s prijateljem, ki se je tam že nahajal in v bližini opazil oškodovanca. Slednji je 21-letniku pred 14 dnevi na podlagi predhodnih groženj odtujil manjšo količino denarja in marihuano. V zvezi s tem dogodkom je bil uveden predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja ropa.

Ko je osumljenec videl oškodovanca, je pristopil k njemu in ga fizično napadel, tako da je padel po tleh. Med njima je prišlo do prepira, ki je prerasel v fizično obračunavanje.

Osumljencu je prijatelj prinesel nož


Kasneje je bilo s preiskavo ugotovljeno, da je njuno vpitje slišal eden od prijateljev, s katerim se je pripeljal osumljenec, in mu iz vozila prinesel nož. Z njim je osumljenec zabodel oškodovanca v prsni del telesa in ga poškodoval še po roki. Pri tem je utrpel hude telesne poškodbe in je bil tudi v življenjski nevarnosti.

Poskus uboja v centru Ljubljane. FOTO: Tilen Rotovnik
Poskus uboja v centru Ljubljane. FOTO: Tilen Rotovnik


Po dejanju so se osumljenec in njegovi trije prijatelji odpeljali s kraja, med begom pa so skrili nož v gozdu na območju Mosteca. Nož je bil kasneje najden v okviru preiskave oz. zbiranja obvestil in ustrezno zavarovan.

Kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil in do tedaj znanih podatkov vozilo našli na območju mesta Ljubljane, prav tako so v bližini izsledili in prijeli osumljenca in njegove prijatelje. Pri izvajanju policijskih pooblastil se je eden izmed prijateljev osumljenca kriminalistom aktivno uprl, kar obravnavamo kot sum kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Osumljencu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku. Po vseh zbranih obvestilih bo danes s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja izročen
preiskovalnemu sodniku.

Osumljeni je bil že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.