Tragedija na Mangartskem sedlu: hudo poškodovan moški, v avtu tudi zoglenelo truplo

Policija vse morebitne očividce prometne nesreče prosi za pomoč.
Fotografija: Cesta na Mangartsko sedlo je bila prizorišče hude prometne nesreče. FOTO: Blaž Močnik
Odpri galerijo
Cesta na Mangartsko sedlo je bila prizorišče hude prometne nesreče. FOTO: Blaž Močnik

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da je na cesti proti Mangartskemu sedlu v grapo zapeljalo osebno vozilo in zagorelo. »Po prvih zbranih podatkih je osebni avtomobil znamke Volvo z nemškimi registrskimi tablicami zapeljal in nato obstal oziroma zgorel na 50 do 60 metrov strmem melišču,« je povedal Dean Božnik s PU Nova Gorica. 

Moški je bil pri tem huje telesno poškodovan, v vozilu so našli še zoglenelo truplo. Na kraj tragične prometne nesreče so bili nemudoma napoteni policisti PP Bovec, da bi ugotovili okoliščine. 

O prometni nesreči so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Identifikacije udeležencev prometne nesreče še niso mogli ugotoviti oziroma potrditi. 

Na Mangartskem sedlu je umrl en človek, še en pa je bil huje poškodovan. FOTO: Arhiv Dela
Na Mangartskem sedlu je umrl en človek, še en pa je bil huje poškodovan. FOTO: Arhiv Dela


Policija prosi za pomoč


V zvezi s prometno nesrečo četrte kategorije policisti PP Bovec naprošajo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi policistom lahko dali kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo policistom PP Bovec na naslov Dvor 44 a, 5230 Bovec oziroma na telefonsko številko 05 389 68 50.

Lahko jim pišejo na elektronski naslov pp_bovec.pung@policija.si, pokličejo najbližjo policijsko postajo, na interventno številko 113 ali pa na anonimni telefon 080 12 00.