Ustrelil dva od napadalcev, ki so s smrtjo grozili sinu

Policija je razkrila nekatere podrobnosti dogajanja v okolici Vurberka, ko je pod streli umrl 19-letnik.
Fotografija: Pri Vurberku so v soboto zgodaj zjutraj odjeknili streli. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Pri Vurberku so v soboto zgodaj zjutraj odjeknili streli. FOTO: Aleš Andlovič

Maribor – Andrej Kolbl, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je pojasnil, da so v soboto okoli tretje ure ponoči štirje moški, stari od 25 do 29 let, poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v Krčevini pri Vurbergu, da bi tam pretepli 20-letnega moškega. Po poročanju nekaterih medijev gre za Žana Tomića. Njihov motiv je bil maščevanje zaradi lanskega dogodka. Četverica pri sebi ni imela strelnega orožja, imeli pa so nož.
 
Najprej so pred hišo poškodovali avtomobil (preluknjali gume, razbili steklo), nato razbili kletno okno in poskušali vstopiti v hišo. Grozili so 20-letnemu moškemu, da ga bodo ubili. Oče 20-letnika je z balkona večkrats pištolo streljal v zrak, a četverice to ni odvrnilo, zato je pritekel na dvorišče pred hišo in streljal proti moškim.

Moški so začeli bežati proti avtomobilu, s katerim so se pripeljali. Med begom je bil 25-letni moški dvakrat ustreljen, 29-letni moški pa je bil smrtno ranjen in je na kraju umrl. Pod streli je obležal Žan Kreslin, sin izterjevalca dolgov Draga Kreslina, poročajo nekateri mediji. Policija je trojico, ki je zbežala, kmalu prijela.


Policijo počakal doma

 
Ostali trije so se z avtomobilom odpeljali proti Mariboru, med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Dupleku. Ranjenega 25-letnika so z reševalcem odpeljali v bolnišnico, kjer je še vedno in ni v smrtni nevarnosti.

Policija je odvzela prostost tudi 51-letnemu moškemu zaradi uboja in dveh poskusov uboja. Priveden je bil pred dežurnega sodnika na Ptuju, prav tako dva napadalca zaradi nasilništva. Sodnica je za vse tri odredila pripor.
 
Četverico napadalcev, med njimi tudi pokojnega, je policija že obravnavala za različna kazniva dejanja, napadeni 20-letnik pa ni bil še nikoli v kazenskem postopku.
 
Partnerka osumljenega je imela dovoljenje za pištolo, s katero je streljal 51-letni moški, ki ga v preteklosti policija še ni obravnavala in je policijo počakal doma, je še pojasnil Kolbl.

Okoliščine še preiskujejo, zato policija več podrobnosti ne razkriva, je pa Kolbl zanikal, da bi bil sobotni dogodek povezan z dogodkom izpred nekaj let, ko je pred hišo očeta pokojnega zagorel kombi.