V avtu povzročitelja nesreče nihče ni uporabljal varnostnega pasu

Po včerajšnji prometni nesreči, v kateri sta trčili dve vozili, policija nadaljuje zbiranje obvestil v smeri suma kaznivega dejanja oziroma povzročitve nesreče iz malomarnosti.
Fotografija: Nesreča v križišču Dunajske in Linhartove ceste. FOTO: Žan Rekič Zupančič
Odpri galerijo
Nesreča v križišču Dunajske in Linhartove ceste. FOTO: Žan Rekič Zupančič

Ljubljana – Iz Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) so včeraj sporočili, da sta na križišču Dunajske in Linhartove ceste (pri Plavi laguni) v Ljubljani trčili osebni vozili.
 

Prevozil rdečo luč


S PU Ljubljana so sporočili, da so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 22-letnik okoli 19.20 z audijem vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, od Vilharjeve proti Topniški ulici. Ko je pripeljal do križišča, ni upošteval rdeče luči, temveč je zapeljal v križišče v smeri proti Topniški ulici. Takrat pa je iz nasprotne smeri v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna  voznica osebnega avtomobila hyundai tucson, s katero sta silovito trčila.

Oba voznika sta v nesreči utrpela lažje poškodbe, test alkoholiziranosti ni pokazal vinjenosti. Dvaindvajsetletnika so pregledali tudi s hitrim testom za droge, ki prav tako ni reagiral. Triintridesetletnicaletnica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom.
 

V audiju ni bil nihče pripasan


Nasprotno pa v vozilu povzročitelja prometne nesreče nihče ni uporabljal varnostnega pasu. Poleg 22-letnika so bili v audiju še štirje potniki, med njiimi sta dva utrpela hude telesne poškodbe (17-letno dekle in 18-letnik), lažje pa sta bili poškodovani dve 18-letnici.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, so še sporočili s policije.