V Bolgariji kruto umorili novinarko

Vzrok smrti so bili udarci v glavo in zadušitev, žrtev pa naj bi bila tudi posiljena.
Fotografija: Viktoria Marinova FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Viktoria Marinova FOTO: Facebook

V bolgarskem mestu Ruse na severu države so neznanci brutalno umorili 30-letno televizijsko novinarko Viktorio Marinovo. Kot je danes sporočilo tožilstvo, so njeno truplo našli v soboto v nekem parku. Pred umorom naj bi Marinova poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU.

Vzrok smrti so bili udarci v glavo in zadušitev. Žrtev naj bi bila tudi posiljena. Ob tem so izginili njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil.Kot je še povedal tožilec Georgi Georijev, motive za dejanje iščejo tako v zasebnem kot profesionalnem življenju umorjene, policija pa je sporočila, da za zdaj niso našli sledi, da bil zločin povezan z njenim delom.

Bolgarski mediji poročajo, da je Marinova na televiziji TVN pred kratkim začela voditi novičarsko pogovorno oddajo Detektor.

Umor je že obsodil predstavnik Ovseja za svobodo medijev Harlem Desir, ki je zahteval celovito preiskavo.

Na spodnji sliki je Marinova s svojo hčerjo.


Tudi iz Društva novinarjev Slovenije so sporočili, da so zgroženi. V tem primeru gre že za tretji umor novinarja v EU v letu dni, potem ko so oktobra lani ubili malteško novinarko Daphne Caruana Galizia, februarja pa slovaškega novinarja Jana Kuciaka.

Preberite še: