V eksploziji hiše v Gorici tri smrtne žrtve, umrl tudi slovenski državljan

Gasilci so s pomočjo izurjenih psov pod ruševinami povsem razrušene hiše odkrili vse tri žrtve. V Gorici razglasili dan žalovanja.
Fotografija: Gasilci so po eksploziji s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin izvlekli moško in žensko truplo. FOTO: Goriški gasilci
Odpri galerijo
Gasilci so po eksploziji s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin izvlekli moško in žensko truplo. FOTO: Goriški gasilci

V Gorici v Italiji je danes okoli četrte ure zjutraj odjeknila eksplozija v stanovanjski stavbi v neposredni bližini Kulturnega centra Lojze Bratuž. Umrli so trije ljudje. Vzrok eksplozije ni znan, domnevno pa je šlo za uhajanja plina. V mestu so razglasili dan žalovanja.

Eksplozija je bila tako silovita, da je hišo razneslo skoraj v celoti. Gasilci so po njej s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin sprva izvlekli moško in žensko truplo.



Po neuradnih podatkih gre za 43-letnico in njenega 45-letnega partnerja, ki je slovenski državljan, poroča Primorski dnevnik. V razdejani stavbi je živel še 50-letni moški, ki so ga več ur pogrešali, zatem je tržaški Il Piccolo potrdil tudi njegovo smrt. A iskanje morebitnih drugih žrtev ali poškodovanih še poteka.

Po podatkih Občine Gorica v zadnjih časih v stanovanjski hiši, ki je v zasebni lasti, niso opravili obnovitvenih del, ki bi lahko povzročila uhajanje plina in posledično eksplozijo. Glavni goriški tožilec Massimo Lia je napovedal podrobno preiskavo dogodka.